Auguszta
-4 °C
2 °C

Még mindig ismeretlen a mórahalmi postásgyilkos

A rendőrség a lakosság segítségét kéri a szerdai postásgyilkosság öngyilkos elkövetőjének azonosításához.

Továbbra sem tudják a nyomozók, hogy ki az a férfi, aki szerda reggel Mórahalom határában agyonlőtt egy postásnőt, majd maga is öngyilkos lett.

A fegyverről már kiderült, hogy házilag készített eszközről van szó. A Csongrád megyei rendőrség szerint teljesen biztos, hogy a helyszínen holtan talált férfi volt a támadó.

A korábbi értesülésekkel ellentétben a postásnő táskájából nem tűnt el pénz.

A postásnőt Mórahalom határában szerdán támadta meg az álarcos férfi. A lövések akkor dördültek, mikor a postásnő a leveleket dobta be az út menti postaládákba.

A támadás után a férfi öngyilkos lett, súlyos fejsérülésébe a helyszínen belehalt. Az asszony még élt, amikor a mentők a helyszínre értek, később a kórházban halt bele sérüléseibe.

Az 56 éves asszony külterületi kézbesítőként dolgozott a társaságnál. A Magyar Posta saját halottjának tekinti, a családjának gyorssegélyt juttattak, és állják a temetés költségeit is.

A halott támadónál nem voltak iratok, ezért egyelőre semmit nem tudni róla. Az valószínű, hogy nem környékbeli, mert a fotója alapján nem ismerték fel az ott lakók.

A rendőrség az interneten is közzétette a halott férfi fényképét, kérve, hogy aki ismerni véli a támadót, jelentkezzen a központi segélyhívó számokon, vagy a Telefontanú 06-80/555-111-es számán.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság igazságügyi orvos és fegyver szakértő bevonásával vizsgálja a támadás körülményeit.