Emőke
-4 °C
9 °C

Kényszerleszállás egy vécében szexelő pár miatt

2005.12.13. 11:34
Tíznapos jamaikai nyaralásra indult egy brit pár, de egy nappal az indulás után már újra Nagy-Britanniában voltak, vizsgálati fogságban. A tízórás repülőút monotóniáját sok alkohollal és egy kevéske szexszel akarták oldani. A vége kényszerleszállás és 34 000 font kártérítés lett.

Kényszerleszállást kellett végrehajtania a British Airways Gatwickből a jamaikai Kingstonba tartó Boeing-777-esének Bermudán, mert egy magáról megfeledkezett angol párocska összetűzésbe keveredett a személyzettel, írja a bermudai Royal Gazette.

A párocska a tíz órás út elejét kemény ivászattal töltötte, majd hirtelen egymásragerjedésükben a repülő vécéjében estek egymásnak. Aktusuk túl zajosnak bizonyult, ezért a légikísérők közbeléptek.

A párocska rossz néven vette az in flagrantit, káromkodtak, sőt, le is köpdösték a stewardesseket. A gép kapitánya is közbelépett, mindhiába. A kapitány ezek után úgy döntött, hogy bár a párocskát már lebilincselték, a gép biztonsága érdekében Bermudán megszakítja útját.

A párt, bár eredetileg tíznapos jamaikai nyaralásra indultak, már másnap visszatoloncolták Nagy-Britanniába, ahol előzetes letartóztatásba kerültek. A légi düh vádja mellett még kártérítést is kell fizetniük. A gép kényszerleszállása 34 000 fontjukba (csaknem 13 millió forintba) fog kerülni.

"Remélem ért ennyit a szex" - nyilatkozta a Royal Gazette-nek Jim Howes, a bermudai reptér igazgatója. Howes maga is hallott a mile-high-club (a repülön szexelők klubja) legendájáról. Mint mondta, ez egy pilótakörökben népszerű történet. "No comment - és ezt akár idézhetik is" - felelte a Gazette kérdésére, hogy ő maga tagja-e a klubbnak.