Piroska
-2 °C
5 °C

Vásároljon MiG-et karácsonyra!

2001.12.11. 10:52
Egy MiG-21U tanulórepülőt kínál eladásra egy új-zélandi ügyvéd potom 350 ezer fontért. Ha ezt az összeget kicsit sokkaljuk, akkor befizethetünk egy moszkvai útra, és maximum 10 ezer dollárért újabb típusú orosz harci gépeken repülhetünk.

Ha hinni lehet az új-zélandi Stuff internetes újságnak, akkor egy ügyvéd nem mást mint egy MiG-21U vadászgépet kínál eladásra 350 ezer fontért (140 millió forint). Kevin Smith ügyvéd szerint az eladó nem szeretné felfedni kilétét, ezért választotta a közvetített eladást. A gépről annyit elárultak, hogy Lengyelországban használták, egyes arab országok már érdeklődtek iránta, annak ellenére, hogy a gép nincs repüléskész állapotban, több "apróbb javítást" kellene elvégezni rajta.

A kétüléses tanulógépeket az oroszok 1960-as években gyártották, az első deltaszárnyú orosz gép volt. A világ számos országa vásárolt ebből a modellből, együléses változata, a Mig-21 megjárta a vietnámi és az öbölháborút is.

Ha a 140 millió forintos árat kissé eltúlzottnak véljük, akkor egy internetes honlap az orosz vadászgépeken való repülés csodás élményét ajánlja: 10 ezer dollárból (kevesebb mint 3 millió forint) kényelmesen elutazhatunk Moszkvába, ahol elszállásolnak a legjobb hotelben, és bonuszként a hadak útját megjárt pilóták társaságában repülhetünk, sőt fényképeket is készíthetünk.