Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Befellegzett a pedofíl Mikulásoknak

2003.11.28. 18:16
Megtiltotta a gyerekeknek Mosgiel újzélandi kisváros, hogy a Télapó ölébe üljenek, nehogy később szexuális zaklatás vádjával illethesse bárki is az ajándékokat osztogató öregeket.
A város vezetősége előírta, hogy az ünnepélyes ajándékosztáskor a gyerekek a Télapó mellett elhelyezett elefántcsont-székeken foglaljanak helyet és úgy adják elő kívánságaikat.

Az óvintézkedés ugyan "nevetséges", de szükséges. Senki nem akarja megkockáztatni, hogy később esetleg szemrehányást tegyen valaki a Télapók állítólagos tisztességtelen viselkedése miatt. "Átkozottul nevetséges. El sem tudom képzelni, hogy a politika terén ennyire korrektek lennénk" - kommentálta a rendelkezést Graham Grass, aki maga is Télapóként lesz jelen az ünnepségen.

A mosgieliek más elővigyázatossági intézkedéseket is tettek. Eddig az volt a szokás, hogy ajándékosztáskor a gyerekek a levegőbe feldobott kis csomagokat kapták el, idén viszont egy kihelyezett kosárból maguknak kell kivenniük azokat - a szervezők szerint "ez nem olyan veszélyes".