Zita, Mariann
8 °C
21 °C

Vádemelés a mikrocsipes gyilkos ellen

2004.06.11. 15:45
A rendőrök szerint iszonyatos brutalitással végzett anyjával az a 31 éves férfi, aki még decemberben támadta meg édesanyját, mert azt hitte mikrocsipet ültettek a nő agyába. A férfi tudathasadásos skizofréniában szenved. A rendőrök vádameléssel zárták le a nyomozást.
Vádemelési javaslattal zárult a különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsított "mikrocsipes gyilkos" ügye, aki decemberben meggyilkolta édesanyját, mert azt hitte, hogy robot - közölte a rendőrség pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. A 31 éves férfi egy csapteleppel és szeletelő késsel olyan súlyosan bántalmazta édesanyját a XVIII. kerületben, hogy az 56 éves asszony belehalt - mondta Fülöp Valter őrnagy, a vizsgálati főosztály életvédelmi osztályának vezetője.

Az általános kegyetlenséget meghaladó

A rendőrség szerint a férfi az általános kegyetlenséget meghaladó, rendkívüli brutalitással, gátlástalanul végzett anyjával, a nő feje a felismerhetetlenségig eltorzult. A holttestre és az elkövetőre az elkövető testvére talált rá, aki értesítette a rendőrséget. A férfi azt mondta testvérének, hogy nem anyját ölte meg, csak egy robottal végzett.

A drog nem játszott szerepet

A kiérkező rendőrök elől a férfi menekülni próbált, de elfogták. Az eljárás során vizsgálták, fogyasztott-e kábítószert a férfi, de mint kiderült, ez nem játszott szerepet tettének elkövetésében.

A rendőrség pszichológus szakértőt kért az eset nyomozásához. A szakértő előzetes szakvéleménye alapján a férfit az Igazságügyi Elmemegfigyelő Intézetbe szállították. Mint kiderült, a férfi tudathasadásos elmezavarban, skizofréniában szenvedett tett elkövetésekor. A férfi jelenleg is előzetes letartóztatásban van, a BRFK vizsgálati főosztálya vádemelési javaslattal adja át a Fővárosi Főügyészségnek az ügy iratait.