Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Életfogytiglan a gyermekét mikrosütőben megölő asszonynak

2008.09.09. 13:46
Megúszta a halálbüntetést és "csak" tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték azt az amerikai nőt, aki három évvel ezelőtt egy családi vita után halálra égette gyermekét egy mikrohullámú sütőben.

Életfogytiglani börtönre ítélte egy amerikai bíróság azt a 28 éves asszonyt, aki mikrohullámú sütőben halálra égette egy hónapos gyermekét, írja a BBC.

China Arnoldot csak az mentette meg a halálbüntetéstől, hogy a ohiói Dayton bíróságának esküdtszéke nem tudott egyhangú döntést hozni. A bíró arról is döntött, hogy elutasítja a védői keresetet és az asszonyt 25 év börtön után sem engedhetik feltételesen szabadlábra.

"Nincs olyan jelző, amely megfelelően leírná ezt az égbekiáltó bűnt. Ez az egész társadalom számára megrázó és irtózatos bűncselekmény" - mondta az ítélethirdetéskor Mary Wiseman bíró. A vádlott még az utolsó szó jogán is ártatlanságát hangoztatta.

A nő 2005-ben a barátjával vitába keveredett arról, hogy Paris nevű kislányuknak ki a biológiai apja. A nő elismerte, hogy a vita előtt leitta magát. Vallomástételekor azonban arra hivatkozott, hogy annyira részeg volt, hogy nem emlékszik a történtekre. A gyermek magas hő okozta súlyos belső égési sérüléseket szenvedett, a holttestén külső égési nyomok nem voltak. DNS-ére a nyomozók rátaláltak Arnold lakásának mikrosütőjében.

Arnold egyik cellatársa a tárgyaláson elmondta, a nő bevallotta neki, hogy ő maga tette a kislányt a mikrosütőbe, amelyet be is kapcsolt, mert attól félt, hogy barátja elhagyja, ha kiderül, hogy nem ő a gyermek biológiai apja.

Az elítélt ügyvédje új tárgyalást kért mondván, a cellatárs tanú megváltoztatta vallomását és új tanúk kerültek elő, akik bizonyíthatják, hogy más felelős a csecsemő haláláért. A bíró egyelőre nem döntött egy újabb tárgyalásról.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?