Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Ellopták Mikszáth Kálmán pipaszurkálóját

2006.09.23. 13:36
Betörtek a Nógrád megyei Horpácson lévő Mikszáth Kálmán-emlékházba szombaton hajnalban. Az ismeretlen tettesek az író több személyes tárgyát és Szinyei Merse Pál egy festményét lopták el.

A horpácsi Mikszáth-emlékházban jelenleg időszaki kiállítást tartanak a Nógrádi Történeti Múzeum gyűjteményéből. A betörők a kiállítás anyagának több darabját lopták el - mondta Kaszás Ottó a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A becsült kár 15 millió forint.

Elvittek egy Mikszáth Kálmán kézírásával ellátott noteszt, egy óraláncot, amelyen egy medál is volt Mikszáth Kálmán fiainak arcképével, továbbá egy pipaszurkálót és egy bicsakot, egy serleget, egy kitüntetést, egy pipát, és egy ingaórát. Ellopták Szinyei Merse Pál Virágzó almafák című festményét is - közölte Kaszás Ottó.

A rendőrség kéri, hogy aki a bűncselekmény elkövetőiről, az ellopott tárgyak hollétéről információval rendelkezik, jelentkezzen a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságon a 06-80 810-107-es zöldszámon, vagy jelezze a 112-es, illetve a 107-es telefonszámokon.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!