Jolán, Vid
11 °C
28 °C

A mikulásnadrág buktatta le a bankrablót

2003.12.11. 11:21
Egy szórakozott tasmán bankrabló kénytelen rácsok mögött tölteni a karácsonyt. A férfi Mikulásnak öltözve tízezer dollárt zsákmányolt, de nem jutott messzire a szajréval, mert magán felejtette a jelmez egy darabját.
Az Ausztráliához tartozó Tasmánia egyik kicsiny városában próbálkozott bankrablással egy szórakozott férfi. A negyvenéves Gregory Harland-White terve szerint télapó jelmezbe bújva rabolta volna ki a helyi bankot, majd átöltözve kereket oldott volna biciklijén - számolt be szerdán a botcsinálta rabló történetéről egy helyi lap.

A férfi egy a bankhoz közeli, csirketápszert forgalmazó boltban vette meg a Mikulás-álruhát, és felfegyverezte magát két, szigetelőszalaggal egymáshoz rögzített csődarabbal, így fabrikálva magának fegyvernek látszó tárgyat. A kamu kétcsövűvel felszerelkezett Mikulás ezután besétált a kiszemelt pénzintézetbe és mintegy tízezer dollárnyi készpénzt zsákmányolt. A férfi menekülés közben egy lószállító utánfutóban levetette magáról a jelmezt, és az egy háztömbbel távolabb hagyott, villanypóznához láncolt biciklijéhez rohant.

Harland-White azonban nem jutott el kerékpárjáig, mivel magán felejtette a télapójelmez nadrágját, és a vörös nadrágban szaladó, meglehetős feltűnést keltő rablót rendkívül gyorsan elkapták a rendőrök. A vizsgálat során kiderült, a férfi alkoholos és kábítószeres befolyás alatt hajtotta végre a bankrablást, melynek bevételéből karácsonyi ajándékokat akart venni gyermekeinek. A figyelmetlen férfi - akinek elmeorvosi vizsgálatát is elrendelte Ewan Crawford bíró - bankrablásért áll a tasmániai bíróság elé, vélhetőleg jövő héten ítélet is születik ügyében - áll a The Mercury hasábjain.