Márk
13 °C
28 °C

Mindenki láthatja, hogyan csaltak a Milliomosban

2003.04.21. 15:36
A brit ITV1 kereskedelmi tévécsatorna hétfőn leadja a Legyen Ön is Milliomos! című kvízjáték azon, eddig be nem mutatott epizódját, amelyben Charles Ingram őrnagy cinkosainak köhögését figyelve megnyerte a főnyereményt. A pénzt persze sosem fizették ki, az Ingram házaspárt és bűntársukat pedig pénzbüntetésre és felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság.
A szezon egyik legnézettebb adása lehet az a felvétel, amelyen a brit hadsereg volt őrnagya átlátszó trükkel akarja elvinni a vetélkedőműsor egymillió fontos főnyereményét. A programot - pontosabban az esetről készített dokumentumfilmet, benne a soha le nem játszott szalagokkal - hétfőn vetíti az ITV.

Jó, hogy van gyerek

A három trükkös játékost a bíróság nemrég fejenként 10-15 ezer font pénzbüntetésre és 12-18 havi felfüggeszett börtönre ítélte, mert bűnösnek találták őket a "kvízjátékban való csalás kitervelésének bűntettében". A felfüggesztést csak kiskorú gyermekükre való tekintettel kapták. A férfi barátja és a vád szerinti segítőtársa, Tecwen Whittock főiskolai tanár köhögéssel jelzett minden helyes válasznál, így jutott el az őrnagy az egymillió fontos fődíjig a 2001 szeptember 10-i felvételén.

Hibás hang

A nyomozók szerint Ingram felesége, Diana tervelte ki a dolgot és szervezte meg az összeesküvést. Az őrnagy játék közben minden kérdésnél hangosan elismételte a lehetséges válaszokat, tanár ismerőse pedig köhintett a megoldásnál. A csalásra az adás hangmérnökei hívták fel a figyelmet, a tévécsatorna pedig azonnal feljelentést tett.