György
14 °C
24 °C

Csalással vádolják a Legyen Ön is Milliomos nyertesét

2003.03.05. 15:34
A brit hadsereg egy tisztjét azzal vádolják, hogy csalással sikerült megnyernie az egymillió fontos főnyereményt a "Legyen Ön is Milliomos" kvízműsorban. A játékosnak a gyanú szerint köhögéssel jeleztek társai.
Charles Ingram őrnagy 2001 szeptemberben megnyerte az egymillió fontos (körülbelül 400 millió forint) főnyereményt, a brit "Legyen Ön is Milliomos" vetélkedőben. Az őrnagy azonban nem örülhetett sokáig nyereményének, mert most őt, feleségét és egy kollégáját azzal vádolják, hogy csaltak. Feltételezések szerint egy jelrendszert dolgozott ki, amelynek segítségével az őrnagynak jeleztek a helyes válasz láttán. A producerek szerint köhögéssel jeleztek egymásnak a csalók.

Akárcsak a többi játékos, Ingram is vállalta, hogy a szabályoknak megfelelően játszik. Ez azt jelenti, hogy a három segítség kivételével a játékos nem veheti igénybe mások segítségét a kérdéseknél. Ha mégis kiderül, hogy a versenyző a telefonos, a számítógépes, és a felezős segítség mellett máshonnan is hasznos információhoz jutott, akkor köteles visszafizetni a nyereményt.

A három gyanúsított határozottan tagadja a vádakat. A most kezdődő tárgyalás várhatóan négy hétig tart majd, adta hírül a BBC.

15%
4999 Ft
4250 Ft
15%
3899 Ft
3315 Ft