Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Minden válasz rossz volt a Legyen Ön Is Milliomosban

2002.03.20. 10:37
Az ausztriai Legyen Ön Is Milliomos televíziós játék egyik részvevője kiesett, mert a kérdésre felkínált összes válasz rossz volt-jelentette az Ananova.
Az osztrák Peter Prinz minden tudását összeszedve eljutott a 15000 eurós (kb. 3,7 millió forint) kérdésig. Ekkor azt kérdezték tőle, hogy melyik úszó nyert ezüstérmet az 1952-es helsinki olimpián. A négy lehetséges válasz a következő volt: A. Johnny Weissmüller B. Bud Spencer C. Günther Phillip (színész) D. Bruno Kreisky (egykori osztrák kancellár). A férfi ekkor Weissmüllerre tippelt, ám a szerkesztők szerint Bud Spencer lett volna a helyes válasz.

Az igazság az, hogy Spencer (született Carlo Pedersoli) 1948-ban a mellúszás olasz bajnoka volt, ám sem az 1952-es helsinki, sem az 1965-ös melbournei olimpián nem szerzett érmet. Az adás után az ORF osztrák közszolgálati televízió közleményében elismerte tévedését, és visszahívta a férfit a műsor folytatására. Azt is megígérték, hogy újból a 15000 eurós kérdésnél folytathatja.