Márk
13 °C
28 °C

Vádemelés az elmaradt Liza Minnelli-koncert ügyében

2005.02.23. 13:07
Több mint kétszáz feljelentés érkezett amiatt, hogy a 2004. július 10-ére meghirdetett jótékonysági koncerten Liza Minnelli helyett csak Bonnie Tyler lépett fel. A BRFK lezárta az üzletszerűen, kisebb kárt okozó csalás gyanúja miatt folytatott nyomozást, így vádat emelhetnek a koncertszervező ellen.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Főosztálya üzletszerűen, kisebb kárt okozó csalás gyanúja miatt folytatott eljárást a Liza Minnelli-koncertet szervező gazdasági társaság képviselője ellen. A rendőrség a nyomozás befejeződése után most vádemelési javaslattal megküldte az eljárás során keletkezett iratokat az illetékes ügyészségnek.

Nyár óta összesen 213 feljelentés érkezett amiatt, hogy a 2004. július 10-ére meghirdetett jótékonysági koncerten Liza Minnelli helyett egy jóval szerényeb sztár, Bonnie Tyler lépett fel, azonban a jegyek árát a szervezők nem fizették vissza a csalódott rajongóknak.

Három nappal a fellépés előtt visszakozott Minnelli

A fellépést szervező gazdasági társaság 2003. november elején kötött szerződést Liza Minnelli menedzsmentjével a magyarországi koncertre. A koncert szervezése folyamatosan zajlott, annak megtartása érdekében a rendezvényszervező cég megtette a szükséges intézkedéseket. Liza Minnelli menedzsmentje azonban 2004. július 7-én lemondta a koncertet, ezért keresték meg a szervezők a másik előadóművészt, aki vállalta a fellépést a 2004. július 10-i koncerten.

A szervezők azonban még 2004. július 8-án és július 9-én is értékesítettek jegyeket a koncertre, anélkül, hogy a vásárlókat tájékoztatták volna: nem Liza Minnelli lesz a fellépő művész. A 213 feljelentő közül tizenöten vásároltak jegyeket ezen a két napon, összesen 560 ezer forint értékben. Később csak négy károsultnak fizették vissza a megvásárolt jegyek árát - összesen 150 ezer forintot.

198 feljelentő maradt hoppon

A többi feljelentő 2004. július 7. előtt vásárolt jegyet a rendezvényre, és mivel ebben az időpontban még javában folyt a koncert szervezése, a rendezvényszervező cégnek még nem volt birtokában olyan információ, amely alapján feltételezhető lett volna, hogy Liza Minnelli lemondja a fellépést. Ezért a gazdasági társaság és képviselője nem ejtette tévedésbe a jegyvásárlókat, amikor a rendezvényre jegyeket értékesített részükre. E feljelentésekkel kapcsolatban a rendőrség bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást.