Szilárda
-4 °C
2 °C

Fizethet a miskolci csatornarobbantó

2008.04.03. 12:28
Nyolcvan méteres szakaszon rongálódott meg a csatornarendszer Miskolcon, az Avasalján a hét végén, miután az egyik ház lakója rovarirtó szert öntött a szennyvízcsatornába. A vegyszer vízzel elvegyülve robbanát. A vízművek mindenképp kifizetteti a költségeit.

A vízművek a robbanást előidéző férfire terheli a csőcsere költségeit Miskolcon. 2 és 4 millió forint közé becsülik a szakemberek a múlt heti robbanás után a csatornarendszerben keletkezett kárt.

Azt egyelőre még nem tudták a vízműveknél megmondani, hogy a helyreállítás költségeit kifizeti-e a biztosító. Ha nem, akkor várhatóan a teljes költséget a férfire terhelik, aki a csatornába beleöntötte a rovarirtó vegyszert. Az ötszázezer forintos önrészt viszont mindenféleképpen a férfinak kell majd megfizetnie, akkor is ha fizet a biztosító - nyilatkozta a Független Hírügynökségnek Vojtilla László, a MIVÍZ kft. ügyvezető igazgatója.

Miskolcon, az Avasalján az elmúlt hét végén történt robbanás a csatornahálózatban. A balesetet az okozta, hogy a családi házas övezet egyik lakója rovarirtó szert öntött a szennyvízcsatornába. A vegyszer vízzel elvegyülve robbanást okozott. A csatornarendszer 80 méter hosszan rongálódott, de a detonációban több épület is megsérült.

A robbanás után több tucat ember került megfigyelésre kórházba a mentésben résztvevő katasztrófavédelmisek és rendőrök közül, de azóta már mindenkit kiengedtek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!