Valér
-2 °C
0 °C

Követője akadt a Nyugati téri robbantónak

2003.09.01. 19:22
Egy miskolci kamasz vélhetően az elmúlt héten Budapesten, a Nyugati téren egy villamosban történt robbanás elkövetőjének példáját követve féltucatnyi doboz gyufa mérgét tartalmazó befőttes üveggel kelt útra.
Hátizsákjában gyújtózsinórral ellátott, féltucatnyi doboz gyufa mérgét tartalmazó befőttes üveggel kelt útra Miskolcon egy 16 éves fiú; a rendőrök felfigyeltek a gyanúsan viselkedő kamaszra, és az igazoltatásakor megtalálták a fiú által robbanószerkezetnek vélt alkalmatosságot - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel hétfőn.

Egyedné Novodonszki Éva elmondta, a kamasz vélhetően az elmúlt héten Budapesten, a Nyugati téren egy villamosban történt robbanás elkövetőjének példáját követte. A miskolci eset még a múlt héten történt, de arról a rendőrség nem akart beszámolni, éppen az esetleges tipp miatt, ám az kiszivárgott. A részletekről szólva megemlítette: a rendőröknek, a budapesti robbanást követő harmadik napon Miskolcon feltűnt egy gyanúsan viselkedő fiú, akit igazoltattak, és a hátizsákjában egy gyújtózsinórral ellátott befőttes üveget találtak.

"A tűzszerészek megállapították: robbanóanyagot nem tartalmaz a szerkezet" - közölte a szóvivő. A kamasz kihallgatásakor elmondta: hat doboz gyufa mérgét használta fel az oldott elegy elkészítéséhez, a szerkezetet a város határában szerette volna kipróbálni. A rendőrség szabálysértési eljárást kezdeményezett a 16 éves tinédzser ellen.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!