Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Ismét van fűtés Miskolcon

2005.01.30. 18:40
Kilyukadt egy távfűtővezeték Miskolcon vasárnap kora hajnalban, emiatt mintegy 16 ezer lakás maradt fűtés és melegvíz nélkül. Több mint négyezer lakásban a hőszolgáltatás csak vasárnap kora estére állt helyre.
Megkezdődött a fűtés azokban a miskolci lakásokban vasárnap délután öt óra után, amelyek hajnalban egy kilyukadt távhő-vezeték miatt maradtak fűtés és melegvíz nélkül, tájékoztatta az MTI-t Korózs András, a Miskolci Hőszolgáltató (Mihő) kft. igazgatója.

A meghibásodást hajnali három óra után észlelték a Mihő szakemberei, miután a városi fűtőműben a műszerek a rendszerben rohamos vízcsökkenést jeleztek - mondta Korózs András, a Mihő igazgatója. A hiba helyét viszonylag hamar megtalálták, és azóta folyamatosan, nagy erőkkel dolgoznak az üzemzavar elhárításán.

Fűtés és melegvíz nélkül maradt hajnalban a belvárosi, a Győri kapui, a Vologda és a Szentpéteri kapui városrész mintegy 16 ezer lakása, jószerével a miskolci távfűtéses otthonok felében hűltek ki a radiátorok, egyedül az Avas-déli lakótelepen és Diósgyőrben nem okozott fennakadást a fűtésben a hiba.