Erik, Alexandra
EUR 386,17 Ft
USD 365,80 Ft
11 °C
23 °C

Négymillióért vette volna meg a meccset

2002.01.24. 11:37
Egy férfi a Tipp Mix játékban nagy összeggel fogadott a Fradi vízilabdacsapatának vereségére. Ez eddig rendben is volna, csakhogy Ottlik András a biztos nyerés érdekében megpróbálta megkerülni Fortunát: többmilliós bundapénzt helyezett kilátásba a Fradi csapatának, ha veszni hagyják a meccset.
Fogadott a Tipp Mixen, majd a vád szerint több millió forinttal próbálta megvesztegetni az FTC vízilabda csapatát Ottlik András. A vádlott távolléte miatt a csütörtökön megkezdődött büntetőpert elnapolta a Pesti Központi Kerületi Bíróság.

Körözni fogják a simlist

A bíróság a csütörtöki tárgyaláson úgy döntött: elfogatóparancsot bocsát ki az ismeretlen helyen tartózkodó Ottlik András ellen, és megkeresi az ügyészséget: indítványozza-e, hogy a vádlott távollétében folytassák le a büntetőpert. Ha ezt nem kezdeményezi az ügyészség, a bíróság várhatóan felfüggeszti az eljárást.

Négymilliót ajánlott

A vádirat szerint Ottlik András 1998 márciusában előbb egy, majd négymillió forintot ajánlott az FTC férfi vízilabdacsapata vezető edzőjének, illetve csapatkapitányának, ha veszítenek egy nemzetközi találkozón. Ottlik András ugyanis nagy összegű készpénzben fogadott a Tipp Mixen a Fradi vereségére.

Jogász a nagypályás játékos

A megkeresettek az ajánlatot elutasították, és a Ferencváros vízilabdacsapata győzött a kérdéses találkozón. A jogász végzettségű, ismeretlen helyen tartózkodó Ottlik András 1998 május-júniusában előzetes letartóztatásban volt, azt követően tűnt el a hatóságok szeme elől. Ellene jelenleg is folyamatban van több más büntetőeljárás csalás miatt Budapesten, illetve Szolnokon.

A kajaknégyes is gyanúba keveredett

1998-ban a szegedi kajak-kenu világbajnokság után a második helyezett férfi négyes is gyanúba keveredett, edzőjük, Fábián László ugyanis azzal vádolt őket, hogy a Tippmix nyereség reményében nem akarták elsők lenni. Bizonyítékkal azonban a szakvezető nem szolgált, később tisztázódott az ügy: Storczék nem "bundáztak".

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

  • Eladnék
  • Betét