Virág
0 °C
2 °C

Üldözik a 'Michael Jackson banditát'

2003.06.12. 10:23
A kesztyűjéről csak "Michael Jackson banditaként" ismert férfit már tizenhat bankrablással gyanúsítják Los Angelesben.
Eddig összesen tizenhat bankot rabolt ki az a férfi, akit a Los Angeles-i rendőrség és az FBI csak "Michael Jackson banditaként" emleget. A férfi onnan kapta nevét, hogy minden akciójához kesztyűt húz. A férfi 2002 októberében rabolt először Los Angelesben, utoljára pedig május 16-án, a Los Angeles melletti Montebellóban csapott le.

Elejtette fegyverét

A rabló általában egy pisztollyal lép a bankba, majd átad egy cetlit, amelyen nagy címletű bankjegyeket követel a pénztárosoktól, majd gyalog menekül. Volt olyan eset is, amikor megzavarták akció közben, és fegyverét a földre dobva menekült el.

Az 22-28 év közötti afro-amerikai férfi körülbelül 165-173 centiméter magas, körülbelül 65-70 kilogramm súlyú. "Michael Jackson" általában zsebes nadrágot, lezser pólókat és baseball-sapkát visel. A férfinek kis bajsza és kecskeszakálla van, valamint bal fülében fülbevalót hord.

Csak átlagos

A "Michael Jackson bandita" által elkövetett bankrablások száma nem túl magas a többi Los Angeles-i rabló átlagához képest, állítja Laura Bosley, az FBI szóvivője. Hozzátette: több olyan személyt is körőznek, akik legalább 40-50 bankrablással gyanúsíthatóak, jelentette a Sacramento Bee.