Ágnes
-1 °C
2 °C

Tizenkét gyermeket késelt meg egy ámokfutó

2004.12.03. 10:08
Ismeretlen ámokfutó támadt késsel iskolásokra Kína északkeleti részén. A támadó tizenkét gyereket sebesített meg, mielőtt elfogták. Az elmúlt négy hónap ámokfutásai miatt a pekingi iskolák már biztonsági őröket alkalmaz.

Tizenkét gyermeket késelt meg egy ámokfutó egy általános iskolában Kína északkeleti részén. Az ismeretlen támadót elfogták, a sérült gyermekeket a Csilin tartományi kórházba szállították, jelentette az Új Kína hírügynökség.

Terjedő erőszak

Kínában az elmúlt hónapokban gyakoriak az iskolás gyerekek elleni támadások, legutóbb novemberben késelt halálra nyolc alvó kollégistát egy férfi Henan tartományban. Szeptemberben egy buszsofőr késelt meg huszonnégy gyereket egy santongi iskolában, egy kilencéves kislányt pedig túszul ejtett. A férfit novemberben halálra ítélték.

Szintén szeptemberben egy házi gyártású bombákkal és késsel felfegyverzett férfi huszonnyolc óvodásra támadt rá a Sanghaj közeli Sucuban. Augusztusban egy később elmebetegnek bizonyult óvodai nevelő késelt meg tizenhét kisgyermeket Pekingben.

Az ámokfutások után a pekingi iskolák biztonsági őröket kezdtek alkalmazni.