Jenő
-3 °C
6 °C

Magyar nő a spanyolországi bankrablók között

2008.09.16. 13:25
Egy magyar nő is volt abban a spanyol bankfiókokat fosztogató bandában, amelynek öt tagját Budapesten fogták el a múlt héten. Elképzelhető, hogy a banda Magyarországon is követett el hasonló bűncselekményeket.

A főként koszovóiakból álló bűnözői csoportot azzal gyanúsítja a spanyol rendőrség, hogy 2005 óta kétszáz bankrablást követett el alicantei, murciai, valenciai és almeríái pénzintézetek ellen.

A banda zsákmánya több mint egymillió euró volt - jelentette kedden a diarioinformacion című hírportál. A bűnözők mindig kieső helyen lévő bankfiókot szemeltek ki, ezután fatörzsekkel vagy nagy kövekkel eltorlaszolták az utat, hogy biztosítsák maguknak a menekülési útvonalat, majd markológéppel kitépték a falból a pénzkiadó automatát.

A spanyol rendőrök a bűnszervezet tagjainak nyomát követve jutottak el Magyarországra. Öt feltételezett bankrablót, három férfit és két nőt - köztük a bandavezért - Budapesten fogták el néhány nappal ezelőtt.

A spanyol nagykövetség attaséja szeptember elején kereste meg a magyar nyomozóhatóságokat, segítséget kérve a körözött bűnözők elfogásához. Az öt elkövetőből három férfinak szerb útlevele volt, a két nő közül az egyik magyar, a másik román állampolgár.

Az öt körözöttet szeptember 9-én fogták el a magyar hatóságok a főváros XIV. kerületében, egy társasházban. A banda tagjai a rendőri felszólításra előjöttek, ellenállást nem tanúsítottak.

Az elfogott gyanúsítottakat kiadják a spanyol hatóságoknak, Spanyolországban állítják bíróság elé őket.

A házkutatás során ugyanakkor találtak olyan tárgyakat, amelyek alapján feltételezhető, hogy Magyarországon is követhettek el hasonló bűncselekményeket. Ennek ellenőrzése folyamatban van.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?