Gyöngyi
9 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

Nem műhiba okozta a mandulaműtét után elvérzett kisfiú halálát

2007.12.12. 10:42
Nem történt orvosi műhiba a kaposvári Kaposi Mór Kórházban elhunyt négyéves kisfiú esetében, állapította meg a kórház belső vizsgálata. A kórház eredetileg magára vállalta a felelősséget a mandulaműtétje után négy nappal elvérző kisfiú halála miatt, most azonban egy semmitmondó közlemény végén azt állítja, hogy nem történt orvosi mulasztás.

Mégsem orvosi műhiba okozta annak a kisfiúnak a halálát, aki mandulaműtétje után pár nappal hunyt el. Legalábbis ezt állapította meg a kaposvári Kaposi Mór Kórház belsp vizsgálata és az ÁNTSZ igazságügyi szakértőjének boncolása is.

Az ügyben szerdán sajtótájékoztatót tart a kórház vezetése.

A kórház közleménye szerint a kisfiút november 23-án műtötték meg, két nappal később pedig hazaengedték. Másnap a kontrollvizsgálatok nem állapítottak meg szövődményeket, bár a szülők arra panaszkodtak, hogy a négyéves gyermek étvágytalan, inni sem hajlandó.

A kórház újra felvette a gyermeket. Másnap délben hirtelen masszív artériás vérzés lépett fel a kisfiúnál. Az akut artériás vérzés, majd az azután fellépő légzési elégtelenség és keringés-összeomlás miatt azonnal újraélesztették a gyermeket, de a súlyos artériás vérzést csak újabb műtéttel lehetett ellátni.

A 12 órás komplex intenzív kezelés és a megismételt újraélesztés ellenére a gyermek november 28-án meghalt. A rendőrség ezután foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt nyomozást indított az ügyben, ismeretlen tettes ellen. Ha azonban a szakértők is megerősítik, hogy nem történt orvosi mulasztás, a vizsgálat feltehetően bűncselekmény hiányában lezárul majd.