Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Elítélték a gyalogost gázoló mentőst

2007.05.23. 16:31
A belső szabályzatban előírt sebesség hatszorosával, a bíróság szerint nem elég figyelmesen hajtott be egy kereszteződésbe egy mentős Szegeden. A kereszteződésben ütközött egy szabálytalankodó autóval, majd halálra gázolt egy gyalogost. Az autó sofőrjét is felfüggesztett börtönre ítélték.

Egy évre felfüggesztett 10 hónapos börtönbüntetésre ítélték azt a mentőst, aki halálra gázolt egy vétlen gyalogost Szegeden. A balesetet előidéző autóst két év börtönre és három évi jogosítványmegvonásra ítélték, büntetését négy év próbaidőre felfüggesztették.

Az elsőrendű vádlott autós 2005. december 17-én este ittasan vezette autóját, amiben gyermeke is vele utazott. A belső sávban haladó autós nem észlelte egy kereszteződésben a balról érkező mentőautót.

A mentő súlyos szívbeteget szállított, végig megkülönböztető jelzéssel. A két jármű a forgalmi sávok metszéspontjában összeütközött. Az ütközéstől a mentő kisodródott és halálra gázolt egy gyalogost. A baleset során az elsőrendű vádlott maradandó károsodást, gyermeke súlyos sérülést szenvedett.

A bíróság szerint a mentő vezetője nem győződött meg kellően a kereszteződésen áthaladás veszélytelenségéről. Ráadásul a belső utasításban előírt 10 km/h-s sebesség helyett 60km/h-s sebességgel haladt át a tilos jelzésen.

A menrős elfogadta, az autóvezető megfellebbezte az ítéletet.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!