Erzsébet
1 °C
4 °C

Sérültet ellátó mentőbe rohant egy autó

2008.09.05. 20:08
Egy baleset sérültjeit ellátó mentőautóba rohant egy autó pénteken délután a 8-as számú főúton a Vas megyei Szemenye község határában. A két balesetben összesen négyen sérültek meg, köztük a mentőautó sofőrje és ápolója is.

Szemenyénél először egy autó rohant az árokba. A Körmend irányából Budapest felé tartó autós észrevette, hogy a szemből jövő autó áttért az ő sávjába. A gépkocsi vezetője, hogy az ütközést elkerülje, elrántotta a kormányt, és az út menti árokba futott - közölte Rónai András alezredes, a helyszíni szemlebizottság vezetője.

A balesetben a vétlen autó vezetője könnyebben megsérült. Az ő ellátására érkezett a helyszínre a mentőautó, amely a gyorsítósáv belső sávjában állt meg.

A sérültet éppen a mentőautóban látták el, amikor a mentőautóba hátulról belerohant egy másik, szintén Körmend irányából érkező autó, és több métert tolva maga előtt az árokba taszította.

A mentőautó sofőrje és ápolója is megsérült. Az autó vezetője szintén könnyebb sérüléseket szenvedett.

A mentőápoló sérüléseit kiérkező kollégái a helyszínen később súlyosnak ítélték, így őt mentőhelikopterrel szállították kórházba. A baleset helyszínelése és a műszaki mentés jelenleg is tart, a főúton félpályás lezárás mellett rendőri irányítással halad a forgalom.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?