Szilárda
-4 °C
2 °C

Felgyújtották az exrendőr terepjáróját

2004.09.02. 12:36
Kiterjedt kapcsolatokkal rendelkezik az éjszakában az a volt rendőr, akinek szerda hajnalban Molotov-koktéllal gyújtották fel Grand Cherokee márkájú terepjáróját a Hélia Hotel őrzött parkolójában. Labanczot évek óta szoros barátság köti Tasnádi Péterhez és korábban felmerült, csendestárs egy olyan cégben, amely éjszakai bárok őrzését vállalja.
A 45 éves Labancz Ferenc - aki évekkel ezelőtti leszereléséig a BRFK akcióosztályának csoportvezetője volt - állítja: nincs ellensége, nem tud magyarázatot arra, ami az autójával történt.

A Blikk megkereste Tasnádi Pétert is, akinek társaságában - azok után, hogy a vállalkozó házi őrizetbe került - több nyilatkozatot adott az exrendőr. Tasnádi ügyvédje, Bíró László útján annyit közölt a bulvárlappal, hogy nem üzlettársa Labancz Ferenc, de többéves barátság köti hozzá. Labancz Ferenc, aki nemrég könyvet írt rendőri múltjáról, több fórumon is nyíltan vállalta Tasnádi Péterhez fűződő barátságát.

Szakértők szerint jól megtervezett akciót hajtottak végre szerdán hajnali fél négykor, a Kárpát és a Dráva utca sarkán lévő őrzött parkolóban. Az autóhoz odalopózott a gyújtogató, aki előbb betörte a terepjáró szélvédőjét, majd egy Molotov-koktélt dobott a dzsipbe. A Grand Cherokee percek alatt kiégett, a lángok a közelben álló másik öt autóra is átterjedtek. A kár több mint tízmillió forint.

A volt nyomozót a rendőrök értesítették, aki autóját látva, látszólag érzelemmentesen vette tudomásul, ami történt, röviddel ezután pedig visszament a parkolótól nem messze lévő otthonába.

A Blikk információi szerint a férfi aktív rendőrként az éjszaka több vezéregyéniségét - köztük a Tahitótfaluban meggyilkolt Seress Zoltánt - is ismerte. Labancz nyomozóként is nagy teljesítményű luxusautókkal járt.

A férfit korábban azzal támadták, hogy egy volt rendőr cégében csendestárs, a vállalkozás pedig éjszakai bárok, köztük annak a Hallo bárnak az őrzését vállalja, amelyre a kilencvenes évek közepén kétszer is kézigránátot dobtak. A vádakat azonban a BRFK rendőri vezetése nem látta bizonyítottnak, és Labancz Ferenc a robbantásos ügyeket követően is az akcióosztálynál dolgozott.

A Blikk megpróbálta elérni a volt rendőrt, sikertelenül. A BRFK sajtóügyeletesének tájékoztatása szerint a szervezett bűnözés elleni osztály nyomoz a felgyújtott terepjáró ügyében.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!