Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kommunikációs zavarok türelmi zóna-ügyben

2002.08.02. 17:47
Csütörtökön Mogyoród polgármestere még úgy nyilatkozott, hogy a tavalyelőttihez hasonlóan újra lesz türelmi zóna a Forma-1-en, pénteken azonban az önkormányzat szóvivője már arról tájékoztatott, hogy a képviselő testület tavaly egy helyi rendelettel védett övezetté nyilvánította a korábbi években türelmi zónaként elfogadott területeket.
Az idén a tavalyelőttihez hasonló nagyságú zónát ad a mogyoródi önkormányzat az augusztus 16-án kezdődő Forma-1-es autóverseny idején a prostituáltaknak - közölte Tóth Sándor, a nagyközség polgármestere csütörtökön.

A polgármester szerint még térképet is küldtek a lányoknak

Tavaly nem volt türelmi zóna Mogyoródon. Egy évvel előtte, 2000-ben kísérleti jelleggel törvényes keretek között engedélyezték egy kijelölt területen a prostituáltak működését a Hungaroring közelében.

Az önkormányzat a korábban kijelölt területet bocsátja az idén is rendelkezésre, és a zóna határait jelölő térképet meg is küldték a Magyarországi Prostituáltak Érdekvédelmi Egyesületének. Az övezet határán kívül dolgozó lányok azonban rendőrségi ellenőrzésre és gyorsított szabálysértési eljárásra számíthatnak - nyilatkozta a polgármester.

És eljő a péntek...

Nagyné Botka Mónika, az önkormányzat szóvivője a polgármesterrel szemben pénteken úgy nyilatkozott az MTI-nek, hogy a mogyoródi Forma-1-es autóverseny ideje alatt a prostituáltak az idén sem űzhetik mesterségüket a település közigazgatási határain belül. Hozzátette: a képviselő testület tavaly egy helyi rendelettel védett övezetté nyilvánította a korábbi években türelmi zónaként elfogadott területeket.

E rendelkezés esetleges megszegőit a rendőrség előállíthatja és gyorsított szabálysértési eljárást indít a bíróság ellenük.

Így vagy úgy, de a lányok ott lesznek

A Prostituáltak Érdekvédelmi Egyesületének vezetője a tv2 Tények című műsorának úgy nyilatkozott, egész Mogyoródot nem lehet védett övezetté nyilvánítani. Vannak olyan utcák és erdős területek, ahol szabadon dolgozhatnak majd a lányok, és jönnek is majd százával - jelentette ki Földi Ágnes. Véleménye szerint ezen az eseményen nagy számban fordulnak elő olyan férfiak, akik igénylik ezt a fajta a szórakozást, és ahol kereslet van, ott kínálat is terem.