Árpád
-2 °C
4 °C

Újra lesz türelmi zóna Mogyoródon

2002.08.01. 14:55
Az idén a tavalyelőttihez hasonló nagyságú zónát ad a mogyoródi önkormányzat az augusztus 16-án kezdődő Forma-1-es autóverseny idején a prostituáltaknak - közölte Tóth Sándor, a nagyközség polgármestere csütörtökön. Tavaly az önkormányzat nem engedte be a területre az örömlányokat.
Évek óta visszatérő gond Mogyoródon, hogy a versenyre látogató több százezer vendég mellett megjelenő örömlányoknak hol, és mekkora területet jelöljenek ki.

Tavaly nem volt türelmi zóna Mogyoródon. Egy évvel előtte, 2000-ben kísérleti jelleggel törvényes keretek között engedélyezték egy kijelölt területen a prostituáltak működését a Hungaroring közelében, ám az ennek nyomán keletkezett botrány, a sajtóvisszhang - a testület megítélése szerint - árnyékot vetett a falu jó hírére. Emellett a Pest Megyei Közigazgatási Hivatal is vitatta a mogyoródi türelmi zóna szabályszerűségét.

Nem lehet a zavarosban

Az önkormányzat a korábban kijelölt területet bocsátja az idén is rendelkezésre, és a zóna határait jelölő térképet meg is küldték a Magyarországi Prostituáltak Érdekvédelmi Egyesületének. Az övezet határán kívül dolgozó lányok azonban rendőrségi ellenőrzésre és gyorsított szabálysértési eljárásra számíthatnak.

Tavaly közel 20 örömlányt állítottak elő tiltott kéjelgés szabálysértése miatt. Akkor 12 nőt 15 napos elzárásra ítéltek, két fiatalkorú lány pedig 40 ezer forintos pénzbírságot kapott.

Kevés lé, sok szemét

A nagyközségben megkezdődtek az előkészületek a nézők fogadására. A napokban a szakhatóságok egyeztetik elvárásaikat a kitelepülő kereskedelmi egységek vezetőivel.

A polgármester azt mondta, Mogyoród csak kis mértékben profitál a Hungaroring bevételeiből, és a szerény haszon zömét is kénytelenek a rendezvények után visszamaradó szemét elszállíttatására fordítani, ez tavaly mintegy 10 millió forintot tett ki, és nem kaptak hozzá támogatást.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?