Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Eddig harminc embert vittek be Mogyoródról

2004.08.15. 16:15
Nyolc örömlányt, hét "szolgáltatást igénybe vevő" külföldit büntettek meg a Forma-1-es magyar nagydíj első két napján.
A Forma-1-es magyar nagydíj első két napján összesen harminc embert állított elő a rendőrség a Hungaroring környékéről. A harminc ember közül hetet pénteken éjjel, huszonhármat a szombati napon szállítottak be az őrsre - tudta meg a HavariaPress.

Apró szabálysértések

Az első napon három, szombaton nyolc örömlányt vettek őrizetbe. Hét külföldi, német, finn, horvát, szlovák férfit értek tetten ellenük szabálysértési eljárás indult, hivatalosan: szexuális szolgáltatásra való felhívás tilalmának megszegése miatt.

Egy embert kábítószerrel való visszaélés miatt, egy nőt zsebtolvajlásért állítottak elő. Két embernek ittas vezetésért kell felelnie. Nyolcan nem tudták igazolni magukat. Egy román férfi pedig nem rendelkezett érvényes tartózkodási engedéllyel, ezért átadták a határőrségnek.

A szabálysértőkre akár ötvenezer forintos bírság is kiszabható.

Biztonságos környék

Az idei verseny biztosításában a magyar egységek mellett tíz Németországból érkezett rendőr is részt vesz. A munkát német és angol tolmácsok is segítik. A Mogyoród felé vezető úton egy rendőrőrsöt, a pályán belül pedig három panaszirodát is felállítottak. A pálya környékére éjjel nappal rendőrök vigyáztak.