Emőke
-4 °C
9 °C

Felvágta az ereit a száguldozó mohácsi drogdíler

2006.02.25. 16:03
Elfogták a mohácsi drogdílert, akit február elejétől kerestek. A férfi 160-200 kilométeres sebességgel száguldozott, aztán elbújt, és a rendőrség érkezésekor felvágta az ereit.
Mintegy huszonöt millió forint értékű kábítószerrel a birtokában elfogta a rendőrség azt a drogkereskedőt, akinek mohácsi háza kertjében korábban már tízmillió forint értékű drogot találtak; a férfi a letartóztatása előtt öngyilkosságot kísérelt meg - közölte a baranyai rendőr-főkapitányság közbiztonsági igazgatója szombaton.

"A rendőrség bevetési csoportja a férfit pénteken délután fogta el egy pécsi lakótelepi bérlakásán, ahol nyolc kilogramm speed pasztát is találtak" - mondta az elfogás körülményeiről Piros Attila a sajtótájékoztatón.

160-200-zal száguldott Mohácson át

Gyanították, hogy a férfi fegyvert tart magánál, ezért a lépcsőházból felszólították, adja meg magát. Erre ő az ablakon kimászva megpróbált átlépni egy másik erkélyre. Miután ez nem sikerült, a fürdőkádban felvágta az ereit. Életét a lakásba behatoló rendőrök és a gyors orvosi beavatkozás mentette meg.

A rendőr ezredes elmondta, hogy a férfit február 2-a óta keresték. A mohácsi és pécsi rendőrök, valamint a testület bevetési csoportja a baranyai megyeszékhelyen aznap ellenőrző pontot állított fel, hogy a régóta figyelt, a fővárosból Mohácsra rendszeresen kábítószert szállító gyanúsítottat feltartóztassák.

A férfi a rendőri jelzésre nem állt meg, mintegy 160-200 kilométeres óránkénti sebességgel átszáguldott a városon. Útközben autójából kidobott öt gramm kokaint. A rendőrök a közlekedés biztonsága érdekében nem folytatták az üldözést, így sikerült elmenekülnie.

A kertben tízmilliót érő kábítószer volt

A nyomozók ezt követően átvizsgálták a gyanúsított és felesége Mohács melletti házát és a kertben mintegy tízmillió forint piaci értékű kábítószerre bukkantak.

A házaspár 2 kilogramm kiváló minőségű speed port, 155 gramm új, tavaly óta ismert szintetikus drogot, úgynevezett m-CPP-t, valamint 88 gramm marihuánát, 5 gramm kokaint és 5 gramm, az extasy hatóanyagaként nyilvántartott MDMA-t rejtegetett a földben. Mindez négyezer fogyasztó egyszeri adagjának felel meg.

A nőt már akkor őrizetbe vették, majd előzetes letartóztatásba helyezték. A házaspár a tettéért akár életfogytiglani szabadságvesztéssel is sújtható.