Szilárda
-4 °C
3 °C

Őrizetbe vették a molos tolvajokat

2008.04.17. 20:16
A nyomozók szerdán őrizetbe vették a bandát, amelyik a Mol százhalombattai finomítójának vasúti tartályaiból lopott olajat és benzint két éve. A tolvajok mind a helyi pályaudvaron dolgoztak. Becslések szerint akár 150 millió forintos is lehet a kár.

A Mol tavaly nyáron tett feljelentést a lopások miatt, ezután a Nemzeti Nyomozó Irodánál (NNI) külön nyomozócsoport alakult az ügyben. Kiderült, hogy 2006. óta csapolták meg azokat a vasúti kocsikat, amelyek a társaság finomítójából szállították el az olajat. A lopásban közreműködő mozdonyvezető segítségével éjszakánként a szerelvények egyik kocsiját kihúzták a közeli rendező-pályaudvarra, majd ott egy speciális eszközzel lecsapolták. Alkalmanként 2-3 ezer litert fejtettek le - mondta el csütörtöki sajtótájékoztatóján Bucsek Gábor, az NNI szervezett bűnözés elleni főosztályának vezetője. Hozzátette: a tankert ezután visszakapcsolták a szerelvényhez és folytatta az útját.

Az ellopott olajat ezután egy orgazda vette át, aki eladta. A kár a becslések szerint a kár 100-150 millió forint is lehet.

A nyomozók szerdán csaptak le a lopásokban résztvevő 10 vasutasra és az orgazdára. Mindannyiukat őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat. Az akcióban lefoglaltak tízezer liter benzint is.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!