Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Alaptalan a vád a munkahelyi zaklatás ügyében

2004.08.31. 08:00
Nem bizonyítható, hogy az Esélyegyenlőségi Kormányhivatal humánpolitikai igazgatóhelyettese valóban fogdosta és csókolgatta az intézmény egyik alkalmazottját. A fenékfogdosás helyett csak a szabálytalan felvételt találta bizonyíthatónak a fegyelmi tanács.
Felmentette a zaklatás vádja alól az Esélyegyenlőségi Kormányhivatal fegyelmi tanácsa B. Istvánt, a hivatal gazdasági és humánpolitikai igazgató-helyettesét - tudta meg a Népszabadság.

A fenékfogdosási ügyben a testület azt állapította meg, hogy B. szabálytalanul vett fel egy dolgozót, amiért - büntetésül - megvonták a 13. havi bérét. Arról, hogy az őt alaptalanul megvádoló munkatársnőjével szemben milyen jogi ellenlépéseket tesznek, B. István és ügyvédje a napokban döntenek.

A zaklatási botrányt a Blikk című újság robbantotta ki még július végén. A bulvárlap Sz. Gabriella panaszos levele alapján azt írta, hogy B. István fogdossa a hölgy mellét, simogatja a fenekét, és puszilgatja. Levele szerint B. munkaszerződést, magasabb fizetést, tanulási lehetőséget, bérletet és étkezési hozzájárulást ígért neki, de mindebből semmit nem teljesített.

B. ugyanakkor kezdettől azt állította, hogy a hivatalba édesanyja által beprotezsált hölgy munkájával elégedetlen volt, amit a tudtára is adott. Erre a hölgy megfenyegette, és mindenféle szörnyetegnek írta le őt mások előtt. Nem emiatt, de kevéssel a botrány kirobbanása előtt kilátásba helyezte, hogy megválik tőle.