Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fiktív számlákat foglaltak le a MOL Rt.-nél

2002.09.30. 13:17
Több százmillió forint értékben foglaltak le hamis számlákat a MOL Rt.-től - értesült a HavariaPress. A gyanú szerint az olajtársaság csaknem ezer dolgozója nyújtott be éveken át fiktív számlákat sport- és egészségügyi szolgáltatások igénybevételéről.
A hírügynökség információi szerint a részvénytársaság fejenként évi háromszázezer forintot szán arra, hogy dolgozói hasznosan töltsék el szabadidejüket: a fizetés-kiegészítést uszoda- és sportpályabelépőre, kirándulásra, aktív pihenésre költhetik, ennek ellenértékét a cég a keretösszeg erejéig számukra megtéríti.

A MOL nem károsodott
A Mol Rt. tavaly nyáron ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a rendőrségen, miután azt tapasztalta, hogy fiktív számlákkal számoltak el a cég dolgozói a béren kívüli juttatási rendszerben - mondta Felkai György, a Mol Rt. kommunikációs igazgatója hétfőn. A Mol Rt. illetékese hangsúlyozta, hogy a társaságot ezzel kapcsolatban semmilyen kár nem érte és nem érheti.
Három évre visszamenőleg

A nyomozás eddigi adatai szerint a dolgozók nagy része fiktív számlákkal igazolta költségeit, amivel körülbelül 500 millió forintos kára keletkezett az olajtársaságnak. A rendőrség három évre visszamenőleg vizsgálja az ilyen típusú számlák valódiságát. Szigeti János, a nyomozást folytató XI. kerületi rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője elmondta, egyelőre nem tudják, hogy fogják az ügyben érintett szokatlanul nagy számú gyanúsítottat kihallgatni.

Nem egy számlagyárból

A nyomozás vezetője szerint már most látszik, hogy a fiktív számlákat nem egy számlagyárból vásárolták, hanem a dolgozók ismerőseik vállalkozásain keresztül jutottak hozzájuk.

Tíz százalékért

A nyomozást viszonylag megkönnyíti, hogy a MOL-nál folyó belső vizsgálat során sokan már beismerték, hogy a számlaérték 10 százalékáért vásárolták a bizonylatokat. A MOL Rt. sajtóosztályán az Index megkeresése egyelőre nem reagáltak.