Géza
-11 °C
-4 °C

Vizsgálják a rádióriporter halálának körülményeit

2003.04.04. 15:51
Vizsgálat indult Molnár Dániel rádióriporter múlt heti halála körülményeinek felderítésére. Egy újságírószervezet szerint az infarktust kapott riportert a mentősök nem részesítették megfelelő ellátásban. A mentőszolgálat szóvivője cáfolja a vádakat.
Az Országos Mentőszolgálatnál vizsgálatot indítottak a szívinfarktusban elhunyt sportkommentátor halálának körülményei miatt. A Magyar Elektronikus Újságírók Szövetsége tett panaszt, szemtanúkra alapozva azt állítják, hogy a rádióshoz először egy olyan mentőautó érkezett, amelyben nem volt ágy. Ezután egy újabb órát kellett várni a másik mentőre, amelynek már "normális" felszerelése volt. Ráadásul - teszik hozzá - a mentősök megalázták a haldoklótl.

Két mentőautóra volt szükség

A mentőszolgálat szóvivője szerint erről szó sincs. "Már az első mentőautó is rohamkocsi volt, amely hét perc alatt, teljes felszereléssel érkezett a helyszínre" - mondta Győrfi Pál. Egy másik autót azért kellett kiküldeniük, mert az első kocsiban érkezők nem tudták volna biztonságosan a kocsihoz vinni a testes férfit.

A másik autó megérkezéséig - mondta a vizsgálat eredményét mintegy megelőlegezendő Győrfi - a beteg minden ellátást megkapott.

A népszerű rádiós halála alaposan felkorbácsolta az indulatokat, Győrfi beszámolt róla, hogy nemrég egy mentős inzultáltak az ügy miatt az utcán.

Deák Horváth Péter szerkesztő, Molnár Dániel közvetlen felettese is támogatja a MEÚSZ kezdeményezését. A Népszabadságnak a rádiós újságíró azt mondta: "A riasztástól a kórházba szállításig eltelt időszak történései kapcsán túl sok a homályos, magyarázatra váró részlet".