Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Molotov-koktélt dobott a rendőrökre

2001.11.16. 12:10
A végrehajtót megfenyegette, a rendőröket fel akarta gyújtani egy kállói férfi. De nem sikerült neki.
Molotov-koktélt dobott a háza előtt álló rendőrökre és a bírósági végrehajtóra, majd házának felrobbantásával fenyegetőzött csütörtökön egy kállói férfi. A 66 éves, eladósodott ember lakásán a bírósági végrehajtó árverést szeretett volna tartani, és mivel már korábban volt problémája az adóssal, karhatalmi segítséget kért a Pásztói Rendőrkapitányságtól.

A férfi a végrehajtót baltával fenyegette meg: "Levágom a kezed, ha a kapuhoz érsz!" - kiabálta. A rendőrök felszólították a megvadult embert, hogy engedje be őket, mire az közölte, hogy molotov-koktéllal felrobbantja őket és az egész házat, ha nem hagyják békén. H. László, hogy nyomatékot adjon fenyegetéseinek, két palackot hozott ki a házból, és az egyiket a rendőrök elé dobta.

Sem tűz, sem robbanás nem történt azonban, mert a helyszínre riasztott tűzoltók vízzel és poroltóval már akkor eloltották a tüzet, amikor az üveg még a férfi kezében volt. Az idős férfi ekkor a garázs felé indult, és azt kiabálta, hogy ő a garázst, felesége pedig a házat robbantja fel, ezért áramtalanították az épületet, és elzárták a gázt. A környező épületeket kiürítették, és a házhoz kivonuló akciósok elfogták a fenyegetőző embert, akinek felesége a felszólításra önként kijött az épületből.

H. Lászlót először kórházba szállították, mert cukorbetegségre hivatkozott, majd később kihallgatták és őrizetbe vették és közveszélyokozás miatt eljárást indítottak ellene.