Géza
-12 °C
-4 °C

Emberrablót fogtak a MOM Parkban

2003.03.26. 05:05
Ukrán emberrablót fogtak el egy rajtaütésszerű akcióban a rendőrök hétfőn a MOM Parkban. A. Volodimir tavaly áprilisban rabolta el Sz. Attila vállalkozót, akit egy családi ház pincegarázsába vitt, majd ott bántalmazott - írja a Népszabadság. Az emberrablási ügy hátterében - a nyomozás jelenlegi állása szerint - elszámolási vita áll.
Rendőrségi források nem erősítették meg és nem is cáfolták a Népszabadságnak azt az információját, hogy hétfő este a MOM parkban elfogott ukrán emberrabló korábban kapcsolatban állt Leonyid Sztecurával, az orosz alvilág egyik vezérével. Sztecura 2001 októbere óta van különböző súlyos bűncselekményekért előzetes letartóztatásban.

A hétfőn elfogott ukrán A. Volodimir tavaly áprilisban rabolta el Sz. Attila vállalkozót, akit egy családi ház pincegarázsába vitt, majd ott bántalmazott. A két férfi végül abban állapodott meg, hogy Sz. hatmillió forintos váltságdíj fejében kiszabadulhat. A fogvatartott ezt követően kórházba ment, és a rendőrség védelmét és segítségét kérte.

Az emberrablási ügy hátterében - a nyomozás jelenlegi állása szerint - elszámolási vita áll. A hétfői, rajtaütésszerű akcióban senki sem sérült meg - értesült a Népszabadság.