Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

'Money, money' kiáltással támadt a rendőrre

2004.12.09. 16:12
Akciófilmes fordulatokkal is szolgált egy olasz útonálló akciója csütörtök hajnalban, aki egy szabadnapos kaposvári rendőrre támadt. A tettesről utólag megállapították, hogy drogot fogyasztott, és szerdán már kiutasították az országból.

Olasz útonálló próbált meg kirabolni egy szolgálaton kívüli rendőrt csütörtökön hajnalban a 67-es úton, közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Kokas Sándor elmondta, a férfi a somogyi-baranyai megyehatár közti útszakaszon, a terecseny-pusztai elágazásnál autójával betolatott egy mellékútra, és balesetet színlelve, fényjelzéssel próbálta megállítani a Kaposvár irányába tartó rendőr kocsiját.

Akciófilmes fordulat

A szolgálaton kívüli kaposvári rendőr segítő visszatolatott a helyszínre, és kiszállt. A férfi a járó motorú kocsiból kiugrott, majd késsel a kezében, sísapkával a fején, "money, money" kiáltással közeledett a rendőr felé. Ekkor a rendőr elővette önvédelmi fegyverét, igazolta magát, mire a támadó visszaugrott autójába, és nagy sebességgel elindult felé.

A rendőr saját autóján átlendülve kerülte el a gázolást, majd a Szigetvár irányába menekülő autóst üldözőbe vette, miközben segélyhívóján értesítette az ügyeletet. A menekülőt nem érte utol, a szigetvári rendőrök azonban rövid időn belül, Szulimán község határában elfogták az útonállót.

A 44 éves olasz állampolgárságú férfinél a drogteszt pozitív eredményt mutatott. A nyomozás kiderítette, hogy szerdán erőszakos cselekmény miatt kiutasították Magyarországból. A kaposvári rendőrkapitányság rablás kísérletének alapos gyanúja miatt indított ellene eljárást, és kezdeményezte előzetes letartóztatását.