Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Egy éven át lopták a monitorokat Sárváron

2002.11.13. 14:16
Lebukott Sárváron egy tolvajbanda, melynek tagjai egy éven át lopták egy neve elhallgatását kérő cég számítógép alkatrészeit. Eddig 15 gyanúsítottat fogott el a rendőrség.
Számítógép monitorok alkatrészeit, rádiótelefon tartozékokat loptak el két sárvári ipari park területén lévő üzemből és az érintett cég zalaegerszegi telephelyéről is; a lopássorozatnak eddig 15 gyanúsítottját fogta el kedden a rendőrség.

A károsult cég neve elhallgatását kérte

Palkó Andrea alezredes, a Sárvári Városi Rendőrkapitányság vizsgálati osztályvezetője szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a rendőrségi feljelentést a nevének elhallgatását kérő cég képviselője tette, miután raktárkészletükben észlelték a hiányt. Az alezredes ismertetése szerint a vállalat néhány dolgozója egy éven át úgy hordta ki az ipari park kapuján a monitor alkatrészeket, hogy a portaszolgálat ellenőrzésén nem akadtak fenn. A nyomozás eddigi adatai szerint a biztonsági szolgálat tagjai közül senki sem keveredett gyanúba.

Szabadlábon

A rendőrök az adatgyűjtés során eljutottak egy másik, szintén az ipari parkban működő partnercég üzemébe, valamint egy zalaegerszegi telephelyre is, ahol hasonló módon elkövetett lopásokat igazolt a vizsgálat. A rendőrök az ügy kapcsán a napokban több házkutatást is tartottak, s közel ötmillió forint értékű számítástechnikai és híradástechnikai alkatrészt foglaltak le. A gyanúsítottak szabadlábon védekezhetnek, a nyomozás szakértők bevonásával tovább folyik.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!