Sára, Márió
2 °C
6 °C

Meghalt a megégett monoki kisfiú is

2004.10.12. 09:48
Magára hagyta rövid időre egyéves kislányát és kétéves kisfiát egy monoki asszony hétfőn, és ezalatt tűz keletkezett a lakásban. A kislány még akkor életét veszítette, a kisfiú később, kórházba szállítás után, az orvosok minden igyekezete ellenére halt bele súlyos égési sérüléseibe.
Meghalt az a kisfiú, aki túlélte a hétfői lakástüzet Monokon - értesült a HavariaPress. A tűzben egy egyéves kislány vesztette életét tegnap, míg bátyját súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A tragikus eset hétfőn kora délután történt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen.

A hírügynökség értesülései szerint a gyermekek anyja kis időre magára hagyta a lakás egyik szobájában egyéves kislányát és kétéves fiát. Távolléte alatt azonban - eddig tisztázatlan okokból - tűz keletkezett az egyik helyiségben, és amire visszatért, már az egész lakás lángokban állt.

A megyei rendőrség elsődleges feltételezése szerint a gyermekek maguk is okozhatták a tüzet, amíg anyjuk magukra hagyta őket. A gyermekek apja nem tartózkodott otthon amikor a tűz kiütött, az anya bevallása szerint csak pár percre ment ki az udvarra.

A helyszínre riasztott szerencsi tűzoltók megfékezték a tüzet, ám a kislány addigra életét vesztette. A kisfiút a mentők helikopterrel szállították kórházba, azonban égési sérülései olyan súlyosak voltak, hogy később ő is életét vesztette. A tűz keletkezésének körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják.

A szülők ellen gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indított eljárást a rendőrség, jelenleg szabadlábon védekeznek.