Auguszta
-3 °C
2 °C

Háromszáz halott a monszunban

2007.06.24. 13:56
Pakisztán déli nagyvárosában, Karacsiban 228 halálos áldozata van a szűnni nem akaró monszunesőzéseknek, India déli részén pedig 75 ember vesztette életét.

Pakisztáni hatóságok korábban még csak arról számoltak be, hogy 43 áldozata van az ország gazdasági központjában szombaton három órán át tartó felhőszakadásnak. A tartomány egészségügyi minisztere, Szardar Ahmed azonban utóbb közölte, hogy egy jóléti magánszervezethez 185 ember holttestét szállították be. Ők mind a lezúduló eső következtében vesztette életüket, így tehát a halottak száma 228-ra nőtt.


A monszun képekben

Közülük 20 embert áramütés ért, 18-an pedig egy összeomlott vályogház romjai alatt haltak meg. Kétszázan szenvedtek sérüléseket.

Az elárasztott utcák igencsak megnehezítik a mentőalakulatok munkáját, ráadásul a vihar sok helyütt leszakította a villanyvezetékeket, ezért Karacsi számos körzetében még vasárnap sem volt áram.

Elakadt mentőjáratok

Indiában különösen súlyosan érintette a monszun a Bengáli-öböl partján elterülő Ándhra Prades indiai szövetségi államot, ahol 45-en haltak meg miatta. A CNN-IBN hírtelevízió tudósítása szerint ezrek veszítették el otthonukat. Az állam kormánya 95 tábort állított fel a kárvallottak számára, és százak ülnek indulásra várva olyan buszokon és vonatokon, amelyek a vízben elakadva egyelőre nem tudnak továbbhaladni.

Az ország délnyugati csücskén fekvő Kerala államban húsz áldozatról tudnak, az északabbra lévő Mahárástra államban pedig legalább tizenegyen vesztették életüket két összeomló ház romjai alatt. A meteorológiai előrejelzések szerint a következő napokban sem lesz jobb az időjárás.