Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lánykereskedelemmel gyanúsítják a montenegrói államügyészt

2002.12.01. 15:13
Lánykereskedelem és prostitúcióra való kényszerítés miatt őrizetbe vették Montenegró helyettes államügyészét. A rendőrség szombaton késő este letartóztatta Zoran Piperovicot, aki tagadja az ellene felhozott vádakat.
A helyettes államügyész mellett rendőrkézre került több más személy is, aki állítólag részt vett a lánykereskedelemmel és prostitúcióval foglalkozó kiterjedt bűnszövetkezetben.

Kipakolt a moldovai prosti

Piperovic tagadja, hogy bármi köze lenne a bűnhálózathoz. Azt állítja, hogy valaki "csúnyán belemártotta az ügybe", aminek - mondja - nagyon súlyos következményei lesznek.

A hálózat után régóta nyomoz a rendőrség, s nem kizárt, hogy az ügynek lesznek még olyan érintettjei, akik magas köztisztségeket foglalnak el az állami szervekben. A rendőrkézre került ugyanis egy moldovai prostituált, aki súlyos lelki megrázkódtatáson esett át: fogvatartói kínozták és különféle fajtalanságokra kényszerítették őt. A moldovai lány vallomást tett, és megnevezett több olyan politikust, bírósági és rendőrségi tisztségviselőt, akiknek ferde hajlamait ki kellett szolgálnia. A gyógykezelés alatt álló prostituált a rendőrség oltalma alatt áll.