Timót, Xénia
-3 °C
4 °C

Lánykereskedelemmel gyanúsítják a montenegrói államügyészt

2002.12.01. 15:13
Lánykereskedelem és prostitúcióra való kényszerítés miatt őrizetbe vették Montenegró helyettes államügyészét. A rendőrség szombaton késő este letartóztatta Zoran Piperovicot, aki tagadja az ellene felhozott vádakat.
A helyettes államügyész mellett rendőrkézre került több más személy is, aki állítólag részt vett a lánykereskedelemmel és prostitúcióval foglalkozó kiterjedt bűnszövetkezetben.

Kipakolt a moldovai prosti

Piperovic tagadja, hogy bármi köze lenne a bűnhálózathoz. Azt állítja, hogy valaki "csúnyán belemártotta az ügybe", aminek - mondja - nagyon súlyos következményei lesznek.

A hálózat után régóta nyomoz a rendőrség, s nem kizárt, hogy az ügynek lesznek még olyan érintettjei, akik magas köztisztségeket foglalnak el az állami szervekben. A rendőrkézre került ugyanis egy moldovai prostituált, aki súlyos lelki megrázkódtatáson esett át: fogvatartói kínozták és különféle fajtalanságokra kényszerítették őt. A moldovai lány vallomást tett, és megnevezett több olyan politikust, bírósági és rendőrségi tisztségviselőt, akiknek ferde hajlamait ki kellett szolgálnia. A gyógykezelés alatt álló prostituált a rendőrség oltalma alatt áll.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!