Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Kényszerleszállás kamionra

2004.12.10. 16:55
Motorleállás miatt került veszélybe egy kis repülőgép csütörtökön az Egyesült Államokban. A gép pilótája végül sikeresen lerakta a Mooney M20F típusú egymotorost - egy kamion platójára.

Egy kis, egymotoros repülőgép hajott végre bravúros kényszerleszállást csütörtökön, El Pasótól mintegy 30 kilométerre keletre az Egyesült Államokban, jelenti az Associated Press. Mark Taylor Davis, a gép 45 éve pilótája és felesége, a 42 éves Mercedes Davis épp Austinból tartott hazafelé, amikor a csaknem negyven éves gép nemrég javított motorja felmondta a szolgálatot, még mielőtt elérhették volna a fabensi repteret.


Mooney M20F

A motorleállás miatt veszélybe került gép pilótája addig manőverezett a már csak siklásra képes géppel, míg végül sikerült leszállnia egy kamion utánfutójára. Az Interstate 10-es úton végrehajtott landolás sikerült, de csak átmentileg. A Mooney M20F ugyanis nem maradt meg az utánfutón, hanem lebillenve a szűk leszállóhelyről, az országútra esett.

A repülőgép két utasának végül az ijedségen kívül nem esett baja. A teherautó sofőrje később azt állította a rendőrségen, hogy észre sem vette az újabb "rakományt", a kamion nem is sérült meg a szokatlan esettől, csupán a platója karcolódott össze egy kicsit.