Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Útzár, hőkamera, hírzárlat

2002.05.09. 18:14
Várhatóan holnapig tart Mór környékén az útzár, ugyancsak elhúzodhat a helyszínelés péntekig. A rendőrök infravörös kamerákkal egész éjszaka a feltételezett elkövetők felkutatásán dolgoznak majd, átfésülik a környező erdőket és mezőgazdasági területeket. Orbán Péter országos rendőrfőkapitány jelezte, a helyszínelés befejeztét követően hírzárlatot rendelnek el.
Az előre bejelentettnél egy órával később tartotta meg Orbán Péter sajtótájékoztatóját. Elmondta: a helyszínen négy alkalmazott, egy biztonsági őr és három ügyfél tartózkodott, arról nem kívánt beszélni, kik az áldozatok. Bejelentette: úgy döntött a nyomozást az ORFK Szervezett Bűnőzés Elleni Igazgatósága folytatja le.

Hírzárlat a helyszínelés befejezte után

Mór belvárosa (www.mor.hu)
A helyszínelést követően hírzárlatot rendelnek el az üggyel kapcsolatban. Az elkövetők felkutatását az éjszaka is folytatják: a tervek szerint infravörös kamerákkal pásztázzák a környező erdőket és mezőgazdasági területeket. Az Index kérdésére a főkapitány elmondta: a bűncselekménnyel kapcsolatba hozható két megnevezett személy úgy került a rendőrség látókörébe, hogy hasonló bűncselekményekkel gyanúsítják őket és az elmúlt időszakban a Dunántúlon látták őket felbukkani.

Egész éjjel folytatják a kutatást

Garamvölgyi László ORFK-szővivő hangsúlyozta, hogy valószinűleg egész éjjel, sőt holnap is folytatódnia kell a nyugodt bűnügyi munkát követelő helyszínelésnek. Drámainak nevezte, hogy túl korán kerültek bizonyos adatok nyilvánosságra az áldozatokról, illetve a halottakról. A rendőrség nem kívánja ezt a hibát elkövetni, ezért csak akkor ad tájékoztatást, ha száz százalékos biztonsággal azonosították az áldozatokat és a hozzátartozók beleegyeztek a nevek közléséhez. Az útlezárások akár holnapig is eltarthatnak - tette hozzá.

Külön csoport llenőrzi a lakossági bejelentéseket

A szóvivő szerint a polgári lakosság nincs veszélyben, óva intett ugyanakkor mindenkit attól, hogy bármit is tegyen, ha meglátja a keresett személyeket, mert fegyverrel rendelkeznek. A rendőrség azt kéri, aki tud valamit jelezze a a hatóságoknak. Garamvölgyi beszámolt arról is, hogy nagyon sok bejelentést kaptak és ezek ellenőrzésére külön csoportot hoztak létre.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!