Ilona
17 °C
32 °C

Dél-Amerikában is látni vélték Farkas Róbertet

2002.05.15. 11:23
Tucatszámra érkeznek a bejelentések a rendőrségre arról, hogy látni vélték Farkas Róbertet, a móri bankrablással összefüggésbe hozott fiatalembert. Egyes bejelentések szerint Dél-Amerikában, más hírek szerint Szlovákiában látták Farkast. Rendőrségi szemmel azonban ezek a bejelentések kevéssé értékelhetőek - vélekedik Kovács Lajos, főnyomozó, aki szerint előfordul az ilyen eljárásokban az is, hogy valaki haragos szomszédjában "véli felismerni" a keresett személyt.
Kovács Lajos, a móri bankrablással kapcsolatos rendőrségi vizsgálat irányítója szerint semmilyen információ nem támasztja alá azt, hogy az ukrán maffiának köze volna a móri vérfürdőhöz, igaz kizárni sem lehet teljes bizonyossággal azt, hogy nincs esetleg külföldi szála a bűnügynek.

A környező országokban is érdeklődnek

Ez túl nagy ügy, ahhoz, hogy csak itthon keresgéljük az elkövetőket - vélekedett a rendőrezredes. A magyar rendőrség éppen ezért felvette a kapcsolatot a környező országok rendőrségeivel és az Interpollal is.

Haragos szomszédok is tesznek bejelentést

Kovács Lajos tájékoztatása szerint tucatszámra érkeznek a bejelentések Farkas Róbert vélelmezett tartózkodási helyéről. A móri rablógyilkossággal összefüggésbe hozható férfit látni vélték már Dél-Amerikában éppúgy, mint Szlovákiában. A szakember szerint azonban ezeknek a bejelentéseknek a nagy része rendőrségi szemmel értékelhetetlen.

Jelezte, előfordul az ilyen bejelentéseknél az is, hogy a haragos szomszédban "ismernek rá" a keresett személyre.

Kovács azzal kapcsolatosan, hogy Horváth Szilárd kihallgatását próbálják-e folytatni azt válaszolta: igyekeznek szóra bírni a fiatalembert, de az ő nyilatkozata nélkül is bebizonyítják, hogy érintett, vagy ártatlan-e az ügyben.

Hol van Farkas?

Farkas Róbert tartózkodási helyéről egyébként ellentmondásos információk jelentek meg. Farkas Róbert egy éve külföldön dolgozik - nyilatkozta az RTL Klub Híradójának a móri bankrablással összefüggésbe hozható férfi édesapja. Az édesapa azt kérte fiától, hogy tisztázza magát. Mint mondta, ő úgy tudja, hogy a fia a móri tragédia idején is külföldön volt, és most is ott van. A Blikk viszont arról írt szerdai számában, hogy Farkas bújócskát játszik a rendőrökkel és rendre kicsúszik az egyenruhások karmai közül.