Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nyolcra emelkedett a móri rablótámadás áldozatainak száma

2002.05.16. 10:04
Meghalt csütörtök este a móri Erste Bankban egy hete történt fegyveres bankrablás 27 éves áldozata, akit a Fejér megyei Szent György Kórház intenzív osztályán ápoltak.
Csathó Barna, az intézmény sajtóreferense csütörtökön az MTI-t arról tájékoztatta, hogy szerdán este jelentősen megnőtt és gyógyszeresen már nem volt befolyásolható a sérült agynyomása, ezért újabb agyműtét és idegsebészeti beavatkozás vált szükségessé. Délutánig nem változott az állapota, de este bekövetkezett amitől az orvosok az utolsó, a harmadik műtét óta tartottak.

A mellkasán, koponyáján és felkarján meglőtt, nagyon súlyos agysérülést szenvedett fiatal nő meghalt.

A bodajki hölgyet súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították be egy hete a Szent György Kórházba, az elsődleges műtéteket azonnal elvégezték nála: feltárták az erősen bevérzett mellkast, megoperálták a tüdőt, eltávolították a sérült agyrészeket és a koponyán belül rekedt fém lövedékdarabokat.

A növekvőnek tűnő vérömleny miatt pénteken újabb agyműtétre kényszerültek az orvosok.

A beteget mindvégig gyógyszerekkel előidézett, mély altatásban tartották, az agy anyagcseréjének csökkentése, az oxigénfelvétel mérséklése, valamint az esetlegesen fellépő reflexek megakadályozása végett.