Koronavírus adatok

2022. jan. 17.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Antal, Antónia
-3 °C
6 °C

Nyolcra emelkedett a móri rablótámadás áldozatainak száma

2002.05.16. 10:04
Meghalt csütörtök este a móri Erste Bankban egy hete történt fegyveres bankrablás 27 éves áldozata, akit a Fejér megyei Szent György Kórház intenzív osztályán ápoltak.
Csathó Barna, az intézmény sajtóreferense csütörtökön az MTI-t arról tájékoztatta, hogy szerdán este jelentősen megnőtt és gyógyszeresen már nem volt befolyásolható a sérült agynyomása, ezért újabb agyműtét és idegsebészeti beavatkozás vált szükségessé. Délutánig nem változott az állapota, de este bekövetkezett amitől az orvosok az utolsó, a harmadik műtét óta tartottak.

A mellkasán, koponyáján és felkarján meglőtt, nagyon súlyos agysérülést szenvedett fiatal nő meghalt.

A bodajki hölgyet súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították be egy hete a Szent György Kórházba, az elsődleges műtéteket azonnal elvégezték nála: feltárták az erősen bevérzett mellkast, megoperálták a tüdőt, eltávolították a sérült agyrészeket és a koponyán belül rekedt fém lövedékdarabokat.

A növekvőnek tűnő vérömleny miatt pénteken újabb agyműtétre kényszerültek az orvosok.

A beteget mindvégig gyógyszerekkel előidézett, mély altatásban tartották, az agy anyagcseréjének csökkentése, az oxigénfelvétel mérséklése, valamint az esetlegesen fellépő reflexek megakadályozása végett.

  • Vennék
  • Hírek