Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Biztos alibije van az egyik móri gyanúsítottnak?

2002.07.27. 09:30
Mind barátnője, mind ügyvédje azt állítja, a bankrablás idején K. Ede, az ügy egyik gyanúsítottja nem járhatott Móron. A rendőrség ezzel szemben úgy nyilatkozott: K. Edét felismerték a szemtanúk.
Május 9-én Ede nem Móron, hanem velem volt Pesten - nyilatkozta a Blikknek az egyik gyanúsított barátnője, S. Krisztina. A lány úgy emlékszik, a rablás napján dél körül a Lurdy Házba mentek talpmasszázsra, majd egy kínai étteremben ebédeltek a Nyugatinál, ezt követően pedig az Oktogonnál tértek be egy szoláriumba.

Egy kedves üzletember

A lány a lap beszámolója szerint négy hónapja ismeri K. Edét, akit - bár szinte semmit nem tud róla -, egy "végtelenül kedves üzletembernek" tart. Hogy mi célt szolgáltak a férfi kocsijából lefoglalt fegyverek és a paróka, arról a lány semmit nem tudott. K. Ede elfogása után ugyanis a Blikk szerint a férfi Volvójában baseballütőt, egy viperát (teleszkópos botot), boxert, kést és egy fekete parókát találtak.

K. Ede védője, Lantos Györgyi állítólag iratokkal fogja bizonyítani, hogy védencének van alibije a móri bankrablás idejére. Az ügyvédnő egyébként úgy tudja, védencét nem ismerték fel a szembesítéskor.

H. László, a másik gyanúsított védője elmondta, ügyfelének nincsen alibije a rablás napjára. Az ügyvéd úgy nyilatkozott: ez szinte természetes, ugyanis ha valakivel nem történik semmi rendkívüli, miért emlékezne arra, mit tett éppen aznap.

Hazugságviszgálat

Mint ahogy beszámoltunk róla, a DNS- vizsgálat eredménytelen volt, ennek ellenére a rendőrség nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a hét elején elfogott, és szerdán előzetesbe helyezett K. Ede és H. László követte a móri rablógyilkosságot. A vizsgálat eredménye viszont a rendőrök szerint azt az elképzelést erősíti, miszerint nem ketten, hanem többen, minden valószínűség szerint hárman követték el a bankrablást. A Magyar Hírlap úgy tudja, a szemtanúk felismerni vélték K. Edében azt a férfit, aki a rablás idején a bank ajtajában állt. A napilap úgy tudja, a jövő héten hazugságvizsgálatnak vetik alá a két gyanúsítottat.