Sára, Márió
-5 °C
2 °C

Biztos alibije van az egyik móri gyanúsítottnak?

2002.07.27. 09:30
Mind barátnője, mind ügyvédje azt állítja, a bankrablás idején K. Ede, az ügy egyik gyanúsítottja nem járhatott Móron. A rendőrség ezzel szemben úgy nyilatkozott: K. Edét felismerték a szemtanúk.
Május 9-én Ede nem Móron, hanem velem volt Pesten - nyilatkozta a Blikknek az egyik gyanúsított barátnője, S. Krisztina. A lány úgy emlékszik, a rablás napján dél körül a Lurdy Házba mentek talpmasszázsra, majd egy kínai étteremben ebédeltek a Nyugatinál, ezt követően pedig az Oktogonnál tértek be egy szoláriumba.

Egy kedves üzletember

A lány a lap beszámolója szerint négy hónapja ismeri K. Edét, akit - bár szinte semmit nem tud róla -, egy "végtelenül kedves üzletembernek" tart. Hogy mi célt szolgáltak a férfi kocsijából lefoglalt fegyverek és a paróka, arról a lány semmit nem tudott. K. Ede elfogása után ugyanis a Blikk szerint a férfi Volvójában baseballütőt, egy viperát (teleszkópos botot), boxert, kést és egy fekete parókát találtak.

K. Ede védője, Lantos Györgyi állítólag iratokkal fogja bizonyítani, hogy védencének van alibije a móri bankrablás idejére. Az ügyvédnő egyébként úgy tudja, védencét nem ismerték fel a szembesítéskor.

H. László, a másik gyanúsított védője elmondta, ügyfelének nincsen alibije a rablás napjára. Az ügyvéd úgy nyilatkozott: ez szinte természetes, ugyanis ha valakivel nem történik semmi rendkívüli, miért emlékezne arra, mit tett éppen aznap.

Hazugságviszgálat

Mint ahogy beszámoltunk róla, a DNS- vizsgálat eredménytelen volt, ennek ellenére a rendőrség nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a hét elején elfogott, és szerdán előzetesbe helyezett K. Ede és H. László követte a móri rablógyilkosságot. A vizsgálat eredménye viszont a rendőrök szerint azt az elképzelést erősíti, miszerint nem ketten, hanem többen, minden valószínűség szerint hárman követték el a bankrablást. A Magyar Hírlap úgy tudja, a szemtanúk felismerni vélték K. Edében azt a férfit, aki a rablás idején a bank ajtajában állt. A napilap úgy tudja, a jövő héten hazugságvizsgálatnak vetik alá a két gyanúsítottat.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!