Viola
-5 °C
-2 °C

Osztálytársak voltak a móri gyanúsítottak

2002.08.06. 10:02
Kaiser Ede és Hajdú László osztálytársak voltak, ismerte el Kaiser ügyvédje, Lantos Gyöngyi a Blikknek. A rendőrség várja, hogy az Interpol kiadja a Bécsben elfogott Horváth Krisztiánt, aki gyanújuk szerint több szállal kötődik a nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrabláshoz.
Osztálytársak voltak a móri mészárlás gyanúsítottjai - erősítette meg a Blikk információját Kaiser Ede ügyvédje, Lantos Gyöngyi. Azt, hogy ez miképpen történhetett, egyelőre nem tudjuk. A két gyanúsított között ugyanis legalább 5 év korkülönbség van. Németh Lajos Németh Lajos alezredes - aki a szabadságon lévő Garamvölgyi László szóvivőként helyettesíti - az Indexnek úgy nyilatkozott, hogy a hírt nem tudja megerősíteni, de ha így lett volna, azt sem mondhatná meg a nyomozás sikerének érdekében.

Horváthnál húzták meg magukat a tettesek?

Németh Lajos hétfőn nem zárta ki, hogy más súlyos, fegyveres bűncselekmények elkövetésével is meggyanúsítják K. Edét és H. Lászlót, akiket a móri bankrablással gyanúsítanak.

Az alezredes szerint az sem zárható ki, hogy újabb gyanúsítottja is lesz a nyolc áldozattal járó móri vérengzésnek. A bulvárlap információi szerint a rendőrség arra vár, hogy az Interpol kiadja a nemrégiben Bécsben elfogott Horváth Krisztiánt, akinél a feltételezések szerint a bankrablást követően megbújhatott a két gyanúsított. Horváthnak állandó és ideiglenes lakása is van Móron. Az állandó lakcíme három háztöbnyire, mintegy két percre van az Erste Bank fiókjától. A házban sem a bűncselekmény napján, sem azóta nem jártak a rendőrök - nyilatkozta egy második emeleti szomszéd a Blikknek.

Hivatalos információ csak néhány nap múlva

Németh Lajos hétfői nyilatkozatában utalt rá, újabb nyomozati anyagokat adtak át a két gyanúsított védőjének. Ezek a dokumentumok - az MTI információi szerint - a felismertetési eljárás, továbbá az orvos szakértői és a fegyverszakértői jelentés másolatai voltak. Ugyanakkor Kaiser és Hajdú ügyvédje is tagadta a bulvárlapnak, hogy kaptak volna bármit is a rendőröktől hétfőn.

Várhatóan Salgó László az országos rendőrfőkapitány a hét második felében - valószínűleg - sajtótájékoztatót tart a móri bankrablással kapcsolatos nyomozás fejleményeiről - tudtuk meg Németh Lajostól.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!