Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Elnapolták a móri mészárlás egyik gyanúsítottjának perét

2002.12.13. 10:09
Elnapolták a móri bankrablás egyik gyanúsítottjának, Hajdú Lászlónak halálos gázolás miatt pénteken megkezdődött büntetőperét a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.
A móri ügy miatt előzetes letartóztatásban lévő férfit csuklyával a fején, rendkívüli biztonsági intézkedések mellett, géppisztollyal felfegyverzett kommandósok hozták a bíróság épületébe. A büntetőper zárt ajtók mögött kezdődött meg, az újságírókat be sem engedték a tárgyalóterembe. Az MTI érdeklődésére Sándor Zsuzsa, a Fővárosi Bíróság szóvivő bírája elmondta: az ügyben eljáró bíró biztonsági okokból döntött a nyilvánosság kizárása mellett. Az ítélethirdetés ugyanakkor nyilvános lesz a törvény kötelező rendelkezése folytán.

Fotó: HavariaPres
Ebben az eljárásban Hajdú Lászlót halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja az ügyészség, melyért egytől öt évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. Az eljárás adatai szerint Hajdú László Csepelen 2000 áprilisában motorral halálra gázolt egy közepes fokban ittas személyt, aki parkoló gépkocsik közül lépett ki a gyengén megvilágított úttestre. Hajdú László az ügyben vitatja bűnösségét.

Ügyvédje a zárt tárgyalás után újságíróknak elmondta: a bíróság új műszaki, illetve világítástechnikai szakértőt rendelt ki. Egy tanút pedig, miután pénteken nem jelent meg, a bíróság újra megidézett. A PKKB a közlekedési büntetőügy tárgyalását márciusra halasztotta el.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!