Erzsébet
1 °C
4 °C

Előzetesben az újabb móri gyanúsított

2007.05.18. 15:11
A bíróság elrendelte a móri ügy harmadik tatabányai gyanúsítottjának előzetes letartóztatásba vételét. A férfi a gyanú szerint sorozatlövő, illetve maroklőfegyvert adott el N. Lászlónak, a móri mészárlás egyik feltételezett elkövetőjének.

Nem védekezhet szabadlábon az a 34 éves tatabányai férfi, akit május 15-én, kedden vett őrizetbe a Nemzeti Nyomozó Iroda a móri mészárlásban való szerepe miatt. S. Zoltánt a Budai Központi Kerületi Bíróság pénteken előzetes letartóztatásba helyezte, derült ki a bíróság délutáni közleményéből.

A férfit a Nemzeti Nyomozó Iroda azzal gyanúsította meg, hogy sorozatlövő, illetve maroklőfegyvert adott el annak az N. Lászlónak, akit februárban fogtak el, mint a móri mészárlás egyik feltételezett elkövetőjét.

A bíróság a döntést azzal indokolta, hogy a gyanúsított esetében fennáll a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye. A döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett, így az egyelőre nem jogerős.

A férfi meg nem erősített értesülések szerint a móri mészárlás idején rendőrként szolgált, és leszerelése után valóságos fegyverkereskedő hálózatot épített ki az országban. A rendőrség egyelőre sem cáfolni, sem megerősíteni nem akarja ezeket az információkat.

A móri ügy februárban vett gyökeres fordulatot: a Nemzeti Nyomozó Iroda két tatabányai férfit - N. Lászlót és W. Róbertet - vett őrizetbe és gyanúsított meg. A két férfi vallomásaiban jelenleg feloldhatatlan ellentét van. N. László elismerte, hogy részt vett a legsúlyosabb magyar bűncselekményben, de azt állította, hogy ő maga nem járt a bankban, a rablást W. Róbert és egy harmadik - idáig ismeretlen - társa követte el. W. Róbert elismerte, hogy ott volt a bankban, de ő csak az ajtóban állt és a betérni szándékozókat küldte el, miközben N. László odabent végzett a bankban lévőkkel.

A korábban jogerősen tényleges életfogytiglanra ítélt, a móri ügyben ártatlannak látszó Kaiser Ede még mindig fegyházban várja a nyomozás befejezését és a perújrafelvételt. Feltételezett társa, Hajdú László ügye pedig jelenleg is bírósági szakaszban van, ő előzetesben ül.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?