Menyhért, Mirjam
18 °C
33 °C

Előzetesben az újabb móri gyanúsított

2007.05.18. 15:11
A bíróság elrendelte a móri ügy harmadik tatabányai gyanúsítottjának előzetes letartóztatásba vételét. A férfi a gyanú szerint sorozatlövő, illetve maroklőfegyvert adott el N. Lászlónak, a móri mészárlás egyik feltételezett elkövetőjének.

Nem védekezhet szabadlábon az a 34 éves tatabányai férfi, akit május 15-én, kedden vett őrizetbe a Nemzeti Nyomozó Iroda a móri mészárlásban való szerepe miatt. S. Zoltánt a Budai Központi Kerületi Bíróság pénteken előzetes letartóztatásba helyezte, derült ki a bíróság délutáni közleményéből.

A férfit a Nemzeti Nyomozó Iroda azzal gyanúsította meg, hogy sorozatlövő, illetve maroklőfegyvert adott el annak az N. Lászlónak, akit februárban fogtak el, mint a móri mészárlás egyik feltételezett elkövetőjét.

A bíróság a döntést azzal indokolta, hogy a gyanúsított esetében fennáll a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye. A döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett, így az egyelőre nem jogerős.

A férfi meg nem erősített értesülések szerint a móri mészárlás idején rendőrként szolgált, és leszerelése után valóságos fegyverkereskedő hálózatot épített ki az országban. A rendőrség egyelőre sem cáfolni, sem megerősíteni nem akarja ezeket az információkat.

A móri ügy februárban vett gyökeres fordulatot: a Nemzeti Nyomozó Iroda két tatabányai férfit - N. Lászlót és W. Róbertet - vett őrizetbe és gyanúsított meg. A két férfi vallomásaiban jelenleg feloldhatatlan ellentét van. N. László elismerte, hogy részt vett a legsúlyosabb magyar bűncselekményben, de azt állította, hogy ő maga nem járt a bankban, a rablást W. Róbert és egy harmadik - idáig ismeretlen - társa követte el. W. Róbert elismerte, hogy ott volt a bankban, de ő csak az ajtóban állt és a betérni szándékozókat küldte el, miközben N. László odabent végzett a bankban lévőkkel.

A korábban jogerősen tényleges életfogytiglanra ítélt, a móri ügyben ártatlannak látszó Kaiser Ede még mindig fegyházban várja a nyomozás befejezését és a perújrafelvételt. Feltételezett társa, Hajdú László ügye pedig jelenleg is bírósági szakaszban van, ő előzetesben ül.