Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Házaik előtt igazoltatják a hazaérkezőket

2002.05.09. 16:51
Valamennyi Mórról kivezető úton egyenként vizsgálják át az autókat, senki nem hagyhatja el a várost anélkül, hogy nem ellenőrizték. A Tatabánya felé vezető országúton kilométeres sorban várakoznak az autósok. A bank környéki házak előtt rendőrök posztolnak, minden ki- és belépőt ugyancsak egyenként ellenőriznek.
Összeomlott Mór közlekedése, valamennyi kivezető úton géppisztolyos, golyóálló mellényes rendőrök ellenőrzik az autókat. Az összes járműbe belenéznek, a csomagtartókat kinyittatják. Minden ellenőrzési pont előtt kilométeres kocsisor várakozik.

Több száz ember a tragédia helyszínén

Helyszínen tartozkodó munkatársaink jelentése szerint a bankfiók egy csöndes, négyemeletes házakból álló lakótelep közepén áll, virágágyásásokkal, fekvőrendőrökkel a környékén. A fiók alig húsz négyzetméteres, és éppen egy gyermekorvosi rendelő mellett van. A bankfiók mérete ellenére rendkívül forgalmas, sokan itt veszik fel rendszesen átutalással érkező fizetésüket.

A tragédia hírére több százan sereglettek a bankfiók környékére. A rendőrök viszont százméteres kordont vontak a bank körül, így a bámészkodók csak a bankkal szemközti járdáról figyelhetnek. A pénzintézethez megérkezett a rendőrség laborkocsija, amely teljesen elzárta a látképet az oda sereglett tévések és fotósok elől.

Rendőrök minden kapuban

A bankfiók környékén álló nyolc-tíz ház előtt egy-egy rendőr posztol, nekik a házba be- és kilépőket kell ellenőrizniük, mert nem zárható ki, hogy valamelyik környékbeli házban húzták meg magukat a támadók. A hazaérkezőknek igazolniuk kell, hogy az épületben laknak, és néhol azzal is számolniuk kell, hogy az egyenruhások lakásukig kísérik őket.