Ágnes
-5 °C
2 °C

Házaik előtt igazoltatják a hazaérkezőket

2002.05.09. 16:51
Valamennyi Mórról kivezető úton egyenként vizsgálják át az autókat, senki nem hagyhatja el a várost anélkül, hogy nem ellenőrizték. A Tatabánya felé vezető országúton kilométeres sorban várakoznak az autósok. A bank környéki házak előtt rendőrök posztolnak, minden ki- és belépőt ugyancsak egyenként ellenőriznek.
Összeomlott Mór közlekedése, valamennyi kivezető úton géppisztolyos, golyóálló mellényes rendőrök ellenőrzik az autókat. Az összes járműbe belenéznek, a csomagtartókat kinyittatják. Minden ellenőrzési pont előtt kilométeres kocsisor várakozik.

Több száz ember a tragédia helyszínén

Helyszínen tartozkodó munkatársaink jelentése szerint a bankfiók egy csöndes, négyemeletes házakból álló lakótelep közepén áll, virágágyásásokkal, fekvőrendőrökkel a környékén. A fiók alig húsz négyzetméteres, és éppen egy gyermekorvosi rendelő mellett van. A bankfiók mérete ellenére rendkívül forgalmas, sokan itt veszik fel rendszesen átutalással érkező fizetésüket.

A tragédia hírére több százan sereglettek a bankfiók környékére. A rendőrök viszont százméteres kordont vontak a bank körül, így a bámészkodók csak a bankkal szemközti járdáról figyelhetnek. A pénzintézethez megérkezett a rendőrség laborkocsija, amely teljesen elzárta a látképet az oda sereglett tévések és fotósok elől.

Rendőrök minden kapuban

A bankfiók környékén álló nyolc-tíz ház előtt egy-egy rendőr posztol, nekik a házba be- és kilépőket kell ellenőrizniük, mert nem zárható ki, hogy valamelyik környékbeli házban húzták meg magukat a támadók. A hazaérkezőknek igazolniuk kell, hogy az épületben laknak, és néhol azzal is számolniuk kell, hogy az egyenruhások lakásukig kísérik őket.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!