Antal, Antónia
-7 °C
-2 °C

Móri bankrablás: Egy nőt keres a rendőrség

2003.01.13. 10:08
A rendőrség egy alkalmanként öt-hét fős csapatokra tagozódó bűnözői csoportot gyanúsít a móri mészárlással. A Blikk értesülései szerint a nyomozás során megtalálták az összes "bandatagot", egy csepeli nő kivételével.
A móri bankrablás gyanúsítottjainak bandáját egy nő kivételével sikerült elfognia a rendőröknek - írja a Blikk. A napilap úgy értesült, hogy néhány hete Halásztelken elfogták az első bandatagot, aki önmaga ellen vallott, mikor elmondta, hogy Kaiser Edével és Hajdú Lászlóval ő is részt vett 2001-ben a csepeli postarablásban.

Ott voltak Móron?
A rendőrség biztosra veszi, hogy a gyanúsítottak korábbi bűntársai közül néhányan részt vettek a móri bankrablás előkészítésében. Azt is elképzelhetőnek tartják, hogy az őrizetbe vett három csepeli férfinek is köze van a móri bankrabláshoz.

A férfi sokáig hallgatott, majd elmondta, hogy Kaiser és Hajdú Budaörsön egy pénzszállítót is kirabolt; 3,5 millió forintot zsákmányoltak. A férfi megmutatta azt a helyet is, ahol a bandatagok fegyvereiket a Dunába hajították.

A fegyverszakértők még nem fejezték be a talált fegyverek azonosítását, és a tíz évre visszamenőleg elővett rablási ügyek miatt az azonosítás legalább három hónapot igénybe vesz.

Ez az oka annak, hogy a rendőrség korábban egyesítette a móri bankrablás, valamint egy csepeli postarablás, illetve egy budaörsi fegyveres rablás nyomozását.

Csepeli banda

A múlt héten három újabb bandatag bukott le, mindannyian csepeliek. Közülük az egyik Kaiserra és önmagára vallott. Elmondása szerint hárman 2000-ben 8 és fél millió raboltak egy budaörsi cég udvarán, miután Kaiser Ede vascsővel leütötte és megverte a pénzszállítót.

Tagolt banda
A rendőrség szerint alkalmanként öt-hét fős csapatokra tagozódó, laza szerkezetű, de népesebb bűnözői csoport gyanúsítható a móri mészárlás elkövetésével. Ezeket a tagokat több súlyos, emberéleteket követelő, illetve azt közvetlenül veszélyeztető bűncselekmény végrehajtásával is gyanúsítja a rendőrség.

Lantos Gyöngyi ügyvéd, a férfi védője az MTI-nek elmondta, hogy védence nem tett vallomást a bűncselekmény ügyében, a gyanúsítás ellen nem éltek panasszal.

A barátnő lehetett az összekötő

A nyomozók egy csepeli lány bandatagot is keresnek. Ő Hajdú László közelében lakott, s valamikor Farkas Róbert barátnője volt, így azt feltételezik, ő lehetett az összekötő a Kaiser-Hajdú és a Farkas-Horváth Szilárd-féle csapat között.

A Blikk úgy tudja, hogy móri ügyben kitűzött 25 millió vérdíjat még senkinek sem adták ki.