Albert, Lipót
7 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Az ítélet után kifizethetik a 25 milliós móri vérdíjat

2004.02.05. 07:22
Elképzelhető, hogy a korábbi cáfolatok ellenére mégis kifizetik a 25 millió forintos rekordjutalmat annak a fiatalembernek, aki vallomásával a móri rablógyilkosok nyomára vezette a rendőröket - írja a Magyar Hírlap. Az informátor K. Attila jelenleg börtönbüntetését tölti.
A rendőrség elviekben felkészült arra, hogy kifizesse a 25 millió forintos rekordösszegű nyomravezetői jutalmat annak a fiatalembernek, aki múlt év júliusában elsőként nevezte meg a móri vérengzés lehetséges elkövetőiként Kaiser Edét és Hajdú Lászlót - olvasható a Magyar Hírlap csütörtöki számában. K. Attila a rablópáros holdudvarához tartozva maga is több bűncselekmény elkövetésében részt vett, jelenleg börtönbüntetését tölti.

Az összeget csak abban az esetben kaphatja meg, ha a bíróság bűnösnek mondja ki a két gyanúsítottat a móri rablásban.

A rendőrség vezetői az elmúlt napokban rendre cáfolták, hogy gazdára talált volna a móri tettesek kézre kerítőjének felajánlott 25 milliós nyomravezetői jutalom. Bár minden alkalommal hozzáfűzték, hogy mivel a kifizetés összes részlete államtitoknak minősül, így abban az esetben is ezt nyilatkoznák, ha kifizették volna az összeget. Ennek persze csak akkor van jelentősége, ha titokban akarnák tartani az informátor nevét. Ám a bejelentő vallomását már a gyanúsítottak elé tárták.

A nyomozók elismerték, hogy a két tettes kézre kerítésében meghatározó szerep jutott K. Attilának. A fiatalembert - országos körözés alapján - tavaly július 21-én fogták el, mivel nem vonult be börtönbüntetése letöltésére. Alig kattant kezén a bilincs, amikor közölte, hogy rendkívül fontos információi vannak a móri elkövetőkről. A rendőröknek akkor még sejtésük sem volt a Kaiser-Hajdú párosról.

Az őrizetbe vett fiatalember valóban olyan információkkal hozakodott elő, amelyeket néhány óra alatt ellenőrizve Kaiserék elfogásáról döntöttek. Egy nappal később a két jó barát rács mögött volt, s a bíróság a bizonyítékokat már akkor elegendőnek találta az előzetes letartóztatásukhoz.