Móri bankrablás: újból meghosszabbították az előzetest

2003.03.24. 15:25
Ismételten meghosszabbította a móri bankrablás két gyanúsítottjának előzetes letartóztatását július 21-éig a Fővárosi Bíróság (FB). A rendőrség egyesített a móri bankrablás ügyével másik két nyomozást, mert mindhárom bűncselekmény elkövetésével H. Lászlót és K. Edét gyanúsítják.
A bírósági végzés szerint egyaránt fennáll az előzetes letartóztatás törvényben felsorolt mindhárom lehetséges oka: így a szökés, elrejtőzés, illetve a bűnismétlés, valamint az eljárás megnehezítésének veszélye. K. Ede és H. László előzetes letartóztatását a bíróság négy hónappal hosszabbította meg.

A tavaly júliusban elfogott két férfit a nyolc halálos áldozatot követelt május 9-i móri bankrablás mellett több, így egy 2001. decemberben Csepelen elkövetett fegyveres rablással, egy budai bevásárlóközpont pénzváltójának kifosztásával, egy keleti pályaudvari pénzváltó és egy XIII. kerületi pénzszállító kifosztásának kísérletével és egy hegyeshalmi pénzváltó kirablásával gyanúsítottak meg korábban.

Egyesítették az ügyeket

A rendőrség egyesítette a móri bankrablás, valamint a csepeli postarablás és a 2001. szeptemberi budaörsi fegyveres rablás nyomozását, miután mindhárom bűncselekmény elkövetésével H. Lászlót és K. Edét gyanúsítják.

  • Hírek
  • Hírek